504,353 active members
4,029 visitors online
Register for free
Login
IndustryArena Forum > MetalWorking Machines > Haas Mills > 2015 TM-3P, trying to data collect over RS-232
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    10

    2015 TM-3P, trying to data collect over RS-232

    Hello all,
    I'm trying to do machine data collecting from my '15 TM-3P via Serial. It does not have the new "Next Gen" OS, but the version prior to that roll out. It does have ethernet enabled but its not currently connected. I do have macro's enabled as well as setting 143 enabled.

    I have tried a myriad of different baud rates, hand shakes, parities and so on. I have tried use hyperterminal, PuTTy, Cimco and an array of other serial hosts. I don't get any type of handshaking with the machine.
    I have also tried sending/receiving over DNC without success. Any Q command I throw out, does not return any values.

    I have tried connecting to my pc with DB25, DB9 and USB Serial converter. I have jumped the serial connector pins and can confirm RX/TX work via a loop back test.

    I do have a next generation machine as well and on there I have an option how to post data collection, ie Serial or TC/IP. I have that machine working perfectly. Is there some setting I'm missing where I tell the machine to post over serial versus TC/IP? I don't see an option to disable ethernet, but I could be missing it. It is currently not connected to a ethernet cable.

    I'm at a lost on what to try next.

    thanks!

  2. #2
    Member
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    288

    Re: 2015 TM-3P, trying to data collect over RS-232

    Does this help at all?
    https://support.machinemetrics.com/h...ata-collection

    A lot of info here...
    https://www.cnczone.com/forums/showt...Data%20Collect


    Quote Originally Posted by carboxyll View Post
    Hello all,
    I'm trying to do machine data collecting from my '15 TM-3P via Serial. It does not have the new "Next Gen" OS, but the version prior to that roll out. It does have ethernet enabled but its not currently connected. I do have macro's enabled as well as setting 143 enabled.

    I have tried a myriad of different baud rates, hand shakes, parities and so on. I have tried use hyperterminal, PuTTy, Cimco and an array of other serial hosts. I don't get any type of handshaking with the machine.
    I have also tried sending/receiving over DNC without success. Any Q command I throw out, does not return any values.

    I have tried connecting to my pc with DB25, DB9 and USB Serial converter. I have jumped the serial connector pins and can confirm RX/TX work via a loop back test.

    I do have a next generation machine as well and on there I have an option how to post data collection, ie Serial or TC/IP. I have that machine working perfectly. Is there some setting I'm missing where I tell the machine to post over serial versus TC/IP? I don't see an option to disable ethernet, but I could be missing it. It is currently not connected to a ethernet cable.

    I'm at a lost on what to try next.

    thanks!

Similar Threads

  1. Collect data from old FANUC controller (RS-232)
    By jitbasemartin in forum Fanuc
    Replies: 0
    Last Post: 11-22-2018, 05:03 PM
  2. Collect geometry problem
    By sino83 in forum PowerMILL
    Replies: 0
    Last Post: 04-11-2016, 06:59 PM
  3. Software for collect data from Sinumerik 840D
    By vlrnnov1975 in forum Siemens Sinumerik CNC controls
    Replies: 0
    Last Post: 08-25-2015, 11:35 AM
  4. Haas Machine Data Collect
    By wmpy in forum Haas Lathes
    Replies: 3
    Last Post: 10-29-2010, 12:25 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •