548,473 active members*
2,880 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Registered
    Join Date
    May 2016
    Posts
    19

    a axis removal

    Just picked up another fadal vmc 15. It has a 4th axis and i want to remove it and use a vise on it. Can i just unplug it and change parameters or is there a plug that needs to go in the connection?

  2. #2
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    1556

    Re: a axis removal

    There is a plug that goes in there. If you don't have a plug, you may be able to turn it off in the params and unplug the cards and order one in the meantime or make one from the schematics. I included one. Pretty easy.
    I have a customer that uses a hand winch and keeps theirs hanging out of the way near the top of the enclosure. They said they've been doing that for 30 years.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Dummy Plug.png  

Similar Threads

  1. SL-25 X-axis ball screw removal?
    By NoGoodNolan in forum Mori Seiki lathes
    Replies: 0
    Last Post: 01-28-2016, 12:50 AM
  2. Axis Removal
    By Stupidav in forum Fagor Automation
    Replies: 1
    Last Post: 12-31-2011, 02:10 AM
  3. Z axis servo removal... help! Please
    By badboy_matt in forum Fadal
    Replies: 1
    Last Post: 07-12-2011, 04:17 AM
  4. VMC 15 z axis servo removal
    By cncpilot in forum Fadal
    Replies: 4
    Last Post: 01-19-2010, 04:50 PM
  5. 4th axis removal
    By fokusco in forum Haas Mills
    Replies: 5
    Last Post: 06-10-2008, 11:53 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •