540,758 active members*
8,705 visitors online*
Register for free
Login
IndustryArena Forum > MetalWorking Machines > HURCO > adding a 4th axis.....
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Member
    Join Date
    May 2020
    Posts
    14

    adding a 4th axis.....

    Hi all

    I've got a new hurco vm5i on the way, do I need to use all hurco parts? anyone fitted a 4th to a newer hurco?

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1052

    Re: adding a 4th axis.....

    I fitted a Kitagawa table to a VM5i. Are you considering putting it on a subtable so the 4th is outside the work envelope?

  3. #3
    Member
    Join Date
    May 2020
    Posts
    14

    Re: adding a 4th axis.....

    Quote Originally Posted by bloke View Post
    I fitted a Kitagawa table to a VM5i. Are you considering putting it on a subtable so the 4th is outside the work envelope?
    which did you fit?

    Yes, given there's almost 12" of space, I'd like to fix subtable in place and have the 4th occupying that area. have you got a vm5i or just fit them?

    Thanks for the reply.

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1052

    Re: adding a 4th axis.....

    I work for Hurco in the UK. It was a small 100mm dia Kitagawa (I can’t remember the model number off the top of my head but I could find the parameter sheets I wrote up for it and find out from there).
    The biggest pain in the butt was finding a place to put the Servopack.

  5. #5
    Member
    Join Date
    May 2020
    Posts
    14

    Re: adding a 4th axis.....

    Quote Originally Posted by bloke View Post
    I work for Hurco in the UK. It was a small 100mm dia Kitagawa (I can’t remember the model number off the top of my head but I could find the parameter sheets I wrote up for it and find out from there).
    The biggest pain in the butt was finding a place to put the Servopack.
    that would be amazing. I've been told a 160/200 fit also. Seems a minefield.

  6. #6
    Member
    Join Date
    May 2020
    Posts
    14

    Re: adding a 4th axis.....

    machine is in....a bit tight...




  7. #7
    Member
    Join Date
    Nov 2019
    Posts
    7

    Re: adding a 4th axis.....

    Bloke, Can I get your email address, I have a couple of questions for the Hurco BMC 30

  8. #8
    Registered
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1052

    Re: adding a 4th axis.....

    What BMC30?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •