548,478 active members*
2,539 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Join Date
    Nov 2021
    Posts
    3

    Alarm messages

    Good morning,
    Some alarms have come up on our doosan S700 and i am struggling to find any information about them and unsure how these can be resolved.

    Its not allowing me to attach images to this forum but i will list the alarms below:

    *1006 CP/Q1 OFF ALARM
    *950 PMC SYSTEM ALARM
    *07 DATA NOT FOUND

    If anyone can help at all i will be very greatful.

    Thanks

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    332

    Re: Alarm messages

    at first glance, there is a problem with your spindle amplifier. Error 1006 is very likely an error that is output from the PMC, which sets signal G8.4 to "0", which results in an EMERGENCY STOP / EMG. As a result, the hydraulic system does not start up and the axes cannot be moved

  3. #3

    Join Date
    Nov 2021
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by Michael82 View Post
    at first glance, there is a problem with your spindle amplifier. Error 1006 is very likely an error that is output from the PMC, which sets signal G8.4 to "0", which results in an EMERGENCY STOP / EMG. As a result, the hydraulic system does not start up and the axes cannot be moved
    Thanks for the reply and i have just read that in a book but it doesn't explain how to fix this issue, do you know of anyway of doing so?

    Thanks

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    52

    Re: Alarm messages

    The 950 means something is wrong with the PMC.
    Go to SYSTEM/PMC MAINT/PMC ALARM to get details.
    More than likely with the weird alarms that something is wrong with the I/O communication ie: ER97

  5. #5

    Join Date
    Nov 2021
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by freakycnc View Post
    The 950 means something is wrong with the PMC.
    Go to SYSTEM/PMC MAINT/PMC ALARM to get details.
    More than likely with the weird alarms that something is wrong with the I/O communication ie: ER97
    Thanks for the reply we noticed that one of the three io boards was not lit up and replaced the fuse and blew straight away so we are waiting on some more fuses to arrive and we are going to see if the board needs replacing pr there is a short some where along the line,

    Thanks

Similar Threads

  1. Odd Messages
    By purple_jeep in forum Dynomotion/Kflop/Kanalog
    Replies: 8
    Last Post: 10-23-2015, 05:10 PM
  2. Citizen B12-6 Alarm Messages.
    By Dori_Boy in forum CNC Swiss Screw Machines
    Replies: 3
    Last Post: 12-09-2014, 05:45 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 07-22-2013, 11:17 PM
  4. error messages
    By sqatch in forum Dolphin CAD/CAM
    Replies: 2
    Last Post: 12-12-2007, 12:05 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •