547,439 active members*
1,483 visitors online*
Register for free
Login
IndustryArena Forum > WoodWorking Machines > DIY CNC Router Table Machines > Joes CNC Model 2006 > Anybody using fusion 360 CAM with a Joe's 2006 and Mach 3?
Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    3

    Anybody using fusion 360 CAM with a Joe's 2006 and Mach 3?

    I searched and could not find it. Using a fanuc generic. But all kinds of things are happening like large arcs that don't show in the fusion preview. And it basically cuts everything away without leaving the model I'm wanting as an end result. Hoping someone has a post for this specific machine.

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    1339

    Re: Anybody using fusion 360 CAM with a Joe's 2006 and Mach 3?

    Hi,
    I use Fusion 360 extensively to generate code for my Mach4 machine, and Mach4 Gcode is almost indentical in every way to Mach3 Gcode.

    Machs native arc mode is 'Incremental' whereas the default arc mode of Fusion 360's Artsoft post is 'Absolute'. When posting the code in Fusion scan down the panel
    of options until you find ArcMode and change it.

    I change the ArcMode and the G28 GotoWorkZero only and thereafter Fusion produces good code for my machine.

    Craig

  3. #3

    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    3

    Re: Anybody using fusion 360 CAM with a Joe's 2006 and Mach 3?

    Thanks Craig!
    I will try this when I get home. Sounds like this may be the issue. Crossing my fingers.

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    1339

    Re: Anybody using fusion 360 CAM with a Joe's 2006 and Mach 3?

    Hi,
    just had a closer look at the Post Options now that I am at work:

    Click image for larger version. 

Name:	FusionPostOptions.png 
Views:	0 
Size:	42.0 KB 
ID:	467658

    Craig

  5. #5

    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    3

    Re: Anybody using fusion 360 CAM with a Joe's 2006 and Mach 3?

    Admittedly, I haven't tried it yet. I work 5a - 6 or 7pm most days. Hopefully off at noon tomorrow. Fingers crossed????
    Thanks Craig.

Similar Threads

  1. Fusion 360 cam help
    By Lsilva81 in forum Autodesk CAM
    Replies: 6
    Last Post: 12-31-2020, 01:56 PM
  2. Alternatives to Fusion 360 CAM
    By datas_brother in forum Uncategorised CAM Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 11-24-2020, 09:23 AM
  3. attempting first CAM on fusion 360
    By tkms002 in forum Autodesk CAM
    Replies: 27
    Last Post: 05-11-2019, 06:04 PM
  4. Fusion 360 Assembly to CAM
    By ozzie34231 in forum Autodesk CAM
    Replies: 3
    Last Post: 03-19-2017, 07:19 PM
  5. Parts made with Fusion 360 CAM
    By alan_3301 in forum Autodesk CAM
    Replies: 3
    Last Post: 09-11-2015, 11:58 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •