547,441 active members*
1,838 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    92

    ECOCA - MELDAS MAGIC 64L

    ALARM: EMERGENCY EXIN
    M01 OPERATION ERROR XZ


    Detail of machine are as under,


    NC - MELDAS MAGIC 64L
    PC - MAGIC Pro-HI/L ( INTL) BDD - A02 W016 - A0
    PLC - ECOCA - ELALL - M5
    SYSTEM ID - 2090745880



    In this machine, system power supply gone bad. We replaced the supply , now we are facing following alarms,
    EMERGENCY EXIN

    M01 OPERATION ERROR XZ

    According to the electrical diagram, hard over travel switches are optional & are missing in machine.
    In diagnosis mode, checked other inputs like cycle start , mode change switch which are ok.
    Surprisingly no any out put is being generated.
    Tried to check the PLC ladder but it is not being open. When searched any input like X29 or similar it shows ERROR.
    When tried to check PLC size it shows
    LINK 0 / KBYTE
    LADDER 0 / KB
    MESSAGE 0/ KB
    I loaded all data by floppy even then it shows the same alarm. ( path c:/ncbac )

    Next Day Work::stickpoke

    To-day I reloaded all the data, but still no improvement & same alarm is being displayed.
    In Meldas Magic screen tried to open the PLC ladder.
    Sequence ... Ctr + F , Menu , 9main, monitor , NO / NC , X1F & enter it shows Prog not found.


    When I tried to search by Rung No. 100,
    PLC ladder is being displayed but when I checked whole ladder, no any X or Y contact was found.


    I am quite confused, pl help.
    In seven segment display of controller it shows " A "


    ( Can we load the data with the help of RS232 port.)

    PL send your suggestion to solve the problem..

    Thanks:drowning::drowning::drowning:

  2. #2
    Member
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    108

    Unhappy Re: ECOCA - MELDAS MAGIC 64L

    Hi there
    Dear advantures , I have a milling machine , whitch work with meldas magic64.
    as I read in manuals , After installing softwars , transfer parameters on " HI-M " ,I need to set and adjust the NC parameters conforming to the machine configuration and machine specifications.
    Unfortonatly I dont Know How?

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    108

    Re: ECOCA - MELDAS MAGIC 64L

    [QUOTE=Russell840;1956302]Hi there
    Dear advantures , I have a milling machine , whitch work with meldas magic64.
    as I read in manuals , After installing softwars , transfer parameters on " HI-M " ,I need to set and adjust the NC parameters conforming to the machine configuration and machine specifications.
    Unfortonatly I dont Know How?



    Finally I found the answer , and run the machine :cheers:
    Well, if there is any quastion , its my plasure to help.
    Best regurds
    Russell

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    20
    Hi Russell840

    I need your help

    I have a hartford machining center, whitch work with meldas magic64.

    I need system floppys

    Meldas magic64 nc system disk 1 and 2
    Meldas magic utility disk 1 and 2
    Meldas magic meldasmagic monitor disk 1
    Meldas magic custom API library runtime disk 1 and 2
    Meldas magic64 NC data 64m disk 1

    Please help me
    If u have these floppy's please send me a soft copy

    My email. informton@yahoo.com
    Thanks in advance

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 03-01-2014, 07:18 PM
  2. Meldas Magic 64 Pc Control fitted to L&W Magic Boy 1000
    By Flash_Gordon in forum Mitsubishi controls
    Replies: 1
    Last Post: 10-21-2013, 01:52 PM
  3. Pure Magic
    By CNCadmin in forum EnRoute
    Replies: 0
    Last Post: 03-03-2012, 09:00 PM
  4. The magic of mud!
    By CNCadmin in forum EnRoute
    Replies: 0
    Last Post: 10-12-2011, 07:40 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •