489,291 active members
9,087 visitors online
Register for free
Login
489,291 active members
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    0

    Fanuc 16TTA on Nakamura TW-10 Error 972

    Went to power up our nakamura tw-10 today and control will not boot it gets stuck on the initial screen and shows

    SYSTEM ALARM B103 - 18

    972 NMI OCCURRED IN OTHER MODULE
    SLOT 03
    913 RAM PARITY : (4N+3) <SUB

    i am wondering what to try, we had a ram parity error before and reloaded the entire system and it took about 6 month to get it up and running again. i am wondering lost or currupt parameters could causing the 972 error and if a complete re load will fix the machine. we have an rs232 backup but have lost the procedure to get this back in and going again. any help and or service manual for the 16T would be great its a 16-TTA control.

  2. #2
    Gold Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    2517
    RAM Parity means you will have to clear the system and reload parameters (incl PMC parameters)
    with a correct and complete backup of everything the system can be restored in just a few minutes.
    follow this procedure as a starting point.....
    Fanuc 16 18 Memory Backup/ Restore Procedures

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    0
    Thanks, I am struggling to find any combination of IO channel and input device settings that will make the machine punch or read from the rs232 port

  4. #4
    Gold Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    2517
    once the alarm is active you can't punch anything. only wipe everything and start from square one.
    or do you mean you have cleared memory, entered option parameters/ powered off/on and now can't get the
    RS232 working?
    Follow the set up on this page.....
    http://www.kfasllc.com/rs232_161821.htm

  5. #5
    Registered
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    10
    Dear experts,

    I need help to solve the below mentioned problem... My muratec mw-12 m/c Fanuc 16TTA Controller shown message after system booting PMC-RE SYSTEM FAULT NO=100-0 alram displayed when we power on the machine.... kindly give the suggestion... Thanks....

    Quote Originally Posted by fordav11 View Post
    once the alarm is active you can't punch anything. only wipe everything and start from square one.
    or do you mean you have cleared memory, entered option parameters/ powered off/on and now can't get the
    RS232 working?
    Follow the set up on this page.....
    Fanuc RS232 Fanuc 16 Fanuc 18 Fanuc 21 serial communication setup

Similar Threads

  1. Nakamura-Tome TMC-2 Fanuc 3T
    By Leblondmakino in forum Fanuc
    Replies: 17
    Last Post: 06-10-2012, 06:29 PM
  2. Fanuc S6T - Nakamura TMC 4 -80
    By Jonne in forum Fanuc
    Replies: 7
    Last Post: 07-01-2009, 07:20 PM
  3. PROBLEM IN FANUC 18T-A NAKAMURA 20 II
    By Dragonbikes in forum Fanuc
    Replies: 5
    Last Post: 05-29-2009, 05:10 AM
  4. Fanuc 18T-A Parameters-Nakamura T.C.
    By JerryH in forum Fanuc
    Replies: 2
    Last Post: 07-02-2008, 12:42 PM
  5. FANUC-6T for NAKAMURA TMC-4
    By essafiwalid in forum Fanuc
    Replies: 1
    Last Post: 01-08-2008, 04:23 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •