544,051 active members*
1,879 visitors online*
Register for free
Login

Thread: Fanuc G92

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    92

    Fanuc G92

    Why doesn't this G92 not work? Fanuc Series 2iTB controller.

    I'm thinking a thread parameter change.

    it gets here

    G0 G54 X3.071 Z.2 M8

    Then it just goes home.


    %
    O0001
    (PROGRAM NAME - BOX)
    (DATE=DD-MM-YY - 21-0ZONTAL\C1-120 CARRIER\CI)
    (NC FILE - R:\OPER HORIZONTAL\C1-120-61203 DF SCALLOPE)
    (MATERIAL - STEEL INCH - 1030 - 200 BHN)
    G20
    (TOOL - 3 OFFSET - 3)
    (OD THREAD RIGHT INSERT - NONE)
    G0 T0303
    G18
    G97 S450 M03
    G0 G54 X3.071 Z.2 M8
    G92 X2.8571 Z-1.6 F.125
    X2.8449
    X2.834
    X2.8241
    X2.8149
    X2.8062
    X2.798
    X2.7903
    X2.7829
    X2.7758
    X2.769
    X2.769
    G0 X3.071
    M9
    G28 U0. W0. M05
    T0300
    M30
    %

  2. #2
    Member
    Join Date
    Nov 2018
    Posts
    26

    Re: Fanuc G92

    You have three types A,B,C for lathe @Fanuc.
    This Gcode can be different, based on which type your controller is set.
    It can be changed in PLC

Similar Threads

  1. Change from G92 to G50 Coordinate System Fanuc 6T
    By hybridintl in forum Turning
    Replies: 0
    Last Post: 05-19-2020, 04:01 PM
  2. Replies: 9
    Last Post: 02-10-2020, 09:04 AM
  3. Fanuc 16i tool offsets, g92, etc...
    By peterson76 in forum Fanuc
    Replies: 3
    Last Post: 07-23-2013, 03:37 PM
  4. G92
    By jybute in forum Haas Mills
    Replies: 35
    Last Post: 05-26-2013, 03:27 AM
  5. G50 or G92?
    By protrxrptr17 in forum G-Code Programing
    Replies: 14
    Last Post: 01-07-2007, 03:25 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •