547,521 active members*
1,938 visitors online*
Register for free
Login

Thread: Fanuc Ladder

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    86

    Fanuc Ladder

    Hello Friends,

    I have one situation.

    The Machine ( Punch Press) has 30 Station Turret ( T Axis) , out of which 2 stations are Auto Index Stations ( C Axis) 180 Degrees Opposite of each other.

    Now There is Only One IN-Position Detector for Auto-Index Station . Now Suppose we call the 1st AI station ( 11 ) it works well , because the input of IN-Position detector ( X4.5) is assigned to detect Auto-Index IN-Position.

    But If we call the Opposite Station i.e. ( 26) station , physically it gets aligned perfectly, but the IN-Position Sensor detects it as Station ( 11), obviously because its input ( X4.5) to PLC is designated that way.

    So The same ( Only One ) Sensor is used to detect the IN-Position Signal of Both the Auto-Index Stations. It gives Alarm , since I am calling Station (26) But The Sensor Tells that Station (11) is IN-Position.

    Now My Question is , Is it possible to get the Feedback of Called Station ( T-Code ) from The Program Into Ladder , so that I can put a IF-THEN-ELSE condition or something to make double use of the same sensor to detect the IN-Position. for example

    If Called Station is ( 11) then normal , means IN-Position signal ( X4.5) is Correct
    And
    If Called Station is ( 26) Then Also the IN-Position Signal ( X4.5 ) is Correct.

    Or

    Any other Way to make similar Logic in Ladder so that it will work.

    Experts ....please suggest the way out.

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    785

    Re: Fanuc Ladder

    Can you post your ladder file? Also, what is the controller type? Sounds like it was only meant to use station 11 as an auto indexer station. Might be a PMC parameter setting that states which stations are auto indexers to know when to use that signal.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    86

    Re: Fanuc Ladder

    Hello DrDos,

    Controller is AMADAN 04PD ( in collaboration with FANUC ) .

    Actually in the Original setup , both the stations work perfectly.

    Now we have Retrofitted the Old Controller with New FANUC Oi-PF controller. ( however we did not try to capture the Original Ladder , ROMS are still with me, we will try it)

    Both the Auto-Index Stations are designated by Parameter , so the controller knows which is C1 & C2 .

    Question is , How do we assign IN-Position detecting sensor to both of these A/I Stations in Ladder Logic.

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    785

    Re: Fanuc Ladder

    I just need the current ladder that is in the machine now.

Similar Threads

  1. Fanuc ladder 3
    By baonam2019 in forum Fanuc
    Replies: 0
    Last Post: 04-04-2020, 04:03 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 04-11-2018, 03:57 AM
  3. Ladder Fanuc ^
    By CNC Machine OT in forum Fanuc
    Replies: 0
    Last Post: 09-05-2013, 06:33 AM
  4. fanuc-o ladder
    By Bill Clark in forum DNC Problems and Solutions
    Replies: 9
    Last Post: 09-29-2011, 07:35 PM
  5. Fanuc ladder
    By guhl in forum Fanuc
    Replies: 3
    Last Post: 12-07-2007, 07:54 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •