547,164 active members*
5,223 visitors online*
Register for free
Login
IndustryArena Forum > Machine Controllers Software and Solutions > Fanuc > FANUC MDI mode not working (O-MD control)
Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    FANUC MDI mode not working (O-MD control)

    Hello everyone,

    We have a 1000 YANG with an O-MD Fanuc control, few months ago we lost all the parameters, so we had to upload them manually and get it to work again, and since then we kept solving all the issues we were having,

    For example few days ago we couldn't even upload a program, but now we're facing another issue,

    When we try to input anything with the MDI mode, nothing is happening, we can't edit a program or even test the machine or put the tool offsets,

    Normally the display "program(MDI)" should be showing the name of the program "address" and ends with "%"(1st picture) , but it's not even showing any of that (2nd picture),

    is there a specific parameter I can modify please ?

  2. #2

    Join Date
    Aug 2021
    Posts
    3

    Re: FANUC MDI mode not working (O-MD control)

    When the parameters were lost, did you check the battery's?

  3. #3

    Re: FANUC MDI mode not working (O-MD control)

    The parameters were deleted, they weren't lost because of the batteries

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    786

    Re: FANUC MDI mode not working (O-MD control)

    Did you put in the Diagnostic parameters too? Double check every parameter as it only takes one bit to have been missed to hose you over.

  5. #5

    Re: FANUC MDI mode not working (O-MD control)

    Yes I did , but some of them are just impossible to modify , when I try to put them , nothing seems to change ( just a few of them ) the ones from 300 to 600 right ? ( DIAGN)

  6. #6
    Registered
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    786

    Re: FANUC MDI mode not working (O-MD control)

    Quote Originally Posted by AymenTajine View Post
    Yes I did , but some of them are just impossible to modify , when I try to put them , nothing seems to change ( just a few of them ) the ones from 300 to 600 right ? ( DIAGN)
    That because the ladder is writing to them. That should be OK.

  7. #7

    Re: FANUC MDI mode not working (O-MD control)

    So how am I supposed to put them when I can't modify them ?

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 06-15-2020, 11:20 PM
  2. Fanuc 210I-T Can't enter MDI mode
    By stabmegane in forum Fanuc
    Replies: 2
    Last Post: 03-06-2014, 05:41 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 01-19-2012, 04:51 AM
  4. Fanuc OM stuck in MDI mode
    By kirby in forum Fanuc
    Replies: 25
    Last Post: 01-27-2011, 11:31 PM
  5. Fanuc 0M stays in MDI mode
    By malaron in forum Fanuc
    Replies: 4
    Last Post: 08-06-2007, 11:19 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •