586,961 active members*
2,881 visitors online*
Register for free
Login
IndustryArena Forum > MetalWorking Machines > Bridgeport Machines > Bridgeport / Hardinge Mills > Gifted new coolant system - help get it working, please
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    9

    Gifted new coolant system - help get it working, please

    I have a manual Bridgeport Mill. I was gifted a new coolant system which has a PLC solenoid valve. I can hook up the air lines and all. However, might any of you have any ideas on if, and how, to power up the solenoid to get it working?
    I'm an old hobbyist with to much time on my hands! Any help appreciated!
    Attachment 504248Attachment 504250Attachment 504252

  2. #2
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    597

    Re: Coolant pump for benchtop mill

    You might want to ask that in the Bridgeport Mill forum. This forum is for benchtop machines.

    Mark

  3. #3
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    9

    Re: Coolant pump for benchtop mill

    Ok, Thanks!

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3120

    Re: Gifted new coolant system - help get it working, please

    Only a suggestion.
    Have to power supplied from the spindle ON circuit, and an inline ON/OFF manual switch to the relay.

    Spindle ON, power supplied to manual switch. Coolant can be turned ON/OFF
    Spindle OFF, coolant is OFF

  5. #5
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    9

    Re: Gifted new coolant system - help get it working, please

    Superman, Thanks for the suggestion. I decided to by pass the solenoid and just use a manual valve. Thanks!
    Bob

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 01-04-2024, 10:48 PM
  2. Coolant pump not working
    By Tbkahuna in forum Tormach Personal CNC Mill
    Replies: 7
    Last Post: 02-17-2011, 04:21 AM
  3. Gifted Lath II / Worth Repairing ?
    By Jeff Davis in forum Taig Mills / Lathes
    Replies: 6
    Last Post: 11-23-2009, 09:18 PM
  4. coolant not working after upgrade
    By mark c in forum Machines running Mach Software
    Replies: 1
    Last Post: 12-03-2006, 02:43 PM
  5. coolant not working after upgrade
    By mark c in forum Mach Software (ArtSoft software)
    Replies: 0
    Last Post: 11-27-2006, 01:48 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •