528,076 active members*
2,019 visitors online*
Register for free
Login
IndustryArena Forum > MetalWorking Machines > HURCO > hurco ultimax 2 help
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    24

    hurco ultimax 2 help

    INPUT OVERFLOW! CHECK PROTOCOL! this is the message I get when i load the program on full handshake. I've tried changing the parameters, and i mean all of them. But nothisg seems to work properly. sometimes when i get the baud rate to 600. It runs but too slow, and now it wont even work on 600. What can cause the problem. Someone please help

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    24

    Re: hurco ultimax 2 help

    Could anyone be so kind to help me out? The only solution for me was a 300 baud rate, but it takes 2-3 times more time to finish something because the code is loading too slow and the machine is waiting for it to load every so often.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    672

    Re: hurco ultimax 2 help

    ...try setting Flow Control XON/XOFF (Software)

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    24

    Re: hurco ultimax 2 help

    I've tried setting xon/xoff and it has worked for me before but for some reason, when i changed the laptop that loads to the machine, it's not working properly. I've also tried with other setting but no luck. When I set the baud rate to 2400 for example, The program loads only 10% of the machine memory and then it states "Input overflow", and stops every action.

    - - - Updated - - -

    I had to change the laptops because the old one died.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    672

    Re: hurco ultimax 2 help

    ...USB to Serial adapters are sometimes the problem if, that is what you are using.

  6. #6
    Registered
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    24

    Re: hurco ultimax 2 help

    I am using serial to serial directly, and have tried 2 different lap tops.

  7. #7

    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    0

    Re: hurco ultimax 2 help

    Hello msavcic, I need help with the communication of a Hurco with Ultimax II, what is the process to upload an NC file to the Hurco after connecting it to the pc? Do I have to download any software?

Similar Threads

  1. hurco ultimax 2 bmc 40
    By johnnytadros in forum HURCO
    Replies: 16
    Last Post: 01-12-2019, 12:03 PM
  2. Hurco BMC 30 SSM Ultimax 3
    By CNC-Germany in forum HURCO
    Replies: 6
    Last Post: 01-13-2013, 03:15 PM
  3. Hurco BMC 20 - Ultimax 3
    By arvishal in forum HURCO
    Replies: 1
    Last Post: 10-03-2008, 08:57 PM
  4. Ultimax 3 for Hurco
    By Nong Noy in forum Post Processors for MC
    Replies: 0
    Last Post: 08-16-2008, 04:02 PM
  5. Hurco KM3 w/ Ultimax
    By Mr. LocoMartin in forum HURCO
    Replies: 1
    Last Post: 01-14-2008, 03:18 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •