535,637 active members*
4,051 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 19 of 19
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    23

    Mach3 5 axis kinematics plugin available

    Hi,

    a plugin for mach3 to have possibility to make 5 axis milling


    Videos | Mach3FiveAxis


    thanks

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    1

    Re: Mach3 5 axis kinematics plugin available

    is it possibile to buy this plug in.

    thanks

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    23

    Re: Mach3 5 axis kinematics plugin available

    Hi,
    Thank you for your interest and sorry for the delay.
    Yes, you will be able to buy it. You are interested by what version, A/C table-table or B/C head ?
    For both versions, news options like choosing between Real-time simulation or software simulation (faster), the display of the toolpath, greater size of the workpiece ans other small things.
    For the B/C head management of RTCP G43.4 / G49.

    Thanks.

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    7

    Re: Mach3 5 axis kinematics plugin available

    Quote Originally Posted by krw125 View Post
    Hi,
    Thank you for your interest and sorry for the delay.
    Yes, you will be able to buy it. You are interested by what version, A/C table-table or B/C head ?
    For both versions, news options like choosing between Real-time simulation or software simulation (faster), the display of the toolpath, greater size of the workpiece ans other small things.
    For the B/C head management of RTCP G43.4 / G49.

    Thanks.
    Where can I get this plugin

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    4015

    Re: Mach3 5 axis kinematics plugin available

    ???
    Mach3 already offers 6-axis simultaneious milling.
    What is extra here?

    Cheers
    Roger

  6. #6
    Registered
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    23

    Re: Mach3 5 axis kinematics plugin available

    Hi,
    Mach3 5 axis plugin for A/C rotative table is now available,

    Tutorial is in progress, so be careful, do not machining in real mode if you are not sure of you.

    Mon site | Un site utilisant WordPress

    Best regards,
    Richard

  7. #7
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    4015

    Re: Mach3 5 axis kinematics plugin available

    I already do 4 axis machining as a matter of course. I am quite sure I could do 5 axis machining with Mach3 with no add-ons
    So what does your plug-in offer?

    Cheers
    Roger

  8. #8
    Registered
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    23
    Quote Originally Posted by RCaffin View Post
    I already do 4 axis machining as a matter of course. I am quite sure I could do 5 axis machining with Mach3 with no add-ons
    So what does your plug-in offer?

    Cheers
    Roger
    Yes you could, i did it too before, i used mastercam to do 5 axis machining, until my boss purchased the dmu75 monoblock. Because whitout any cam software, mach3 can't do 5 axis machining. Now with this plugin, for example, you can program and create your gcode easily and manually. With a probe you can place your block anywhere on the table and that you can't do, even with any cam sofware and other things again. If you already have machined on a machine like a dmu75 you could understand what i am talking about.

    Best regards

  9. #9
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    4015

    Re: Mach3 5 axis kinematics plugin available

    Because whitout any cam software, mach3 can't do 5 axis machining.
    That is just not true.

    Maybe what you mean is that it is very hard to create the code for 5-axis machining without CAM? That I could understand. But Mach3 itself can do 5 or 6 axis machining all by itself, IF you have the code for it.

    I create my 4-axis code by hand using mathematics. This works fine. That lets me design some things but not everything. The same would apply for 5-axis code.

    Cheers
    Roger

  10. #10
    Registered
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    23

    Re: Mach3 5 axis kinematics plugin available

    Hi,
    Sorry for the delay, but a error took me a long time to solve the problem. I think freeze for a few people or impossibility of executing the Plugin.
    Now it's ok and demo version have been updated and will be available this night.
    At the same time, the full version will be too available for people want to buy it.

    Some videos of full version:

    tuto:
    https://youtu.be/1wN_AEV8S_U

    Virtual machine:
    https://youtu.be/mEcfTHgkahU

    https://youtu.be/fbIYUa2Dojg

    https://youtu.be/SGB0buJYfhs

    x64 compatibility:
    https://youtu.be/og_hrhaHDgQ

    Full version gives you the possibility to create your own virtual machine.

    Best regards,

    Richard.

    http://motion5x.fr

  11. #11
    Registered
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    23

    Re: Mach3 5 axis kinematics plugin available

    Hi,

    Shop is open

    Have fun!

    Best regards,
    Richard

    Mon site | Un site utilisant WordPress

  12. #12
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    4015

    Re: Mach3 5 axis kinematics plugin available

    Some feedback for you.
    The pricing on the shop page has a corrupt format. Just have a look.
    You need to test the SW under V0.062 as well as that is the most trusted version (NOT v0.066).
    Can it drive an ESS? That is the most common external pulse engine.
    Can it handle different tool shapes, such as T-slot cutters, ball-end cutters and dovetail cutters?

    Cheers
    Roger

  13. #13
    Registered
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    23

    Re: Mach3 5 axis kinematics plugin available

    Thank you!

    Price format is Euro, What can you see ?

    I just tested with a USB controller (UC100) and LPT port, not tested with others but i think it work. People can download and test it the demo version and make me a feedback for differents driver and differents version of mach3.

    Yes it can handle different tool shapes, cylindrical, ball-end cutters and dovetail cutters. T-slot cutters is not implemented yet ( that is to say "yes" and "not") but easy to add it.

  14. #14
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    4015

    Re: Mach3 5 axis kinematics plugin available

    English version, something like
    Price
    249
    ,
    00
    e

    Cheers
    Roger

  15. #15
    Registered
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    23

    Re: Mach3 5 axis kinematics plugin available

    Indeed, it's ok now

    thanks,
    Richard

  16. #16
    Registered
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    23

    Re: Mach3 5 axis kinematics plugin available

    Hi,

    Tested with Mach3 R 3.043.062, it'ok

    How to create and configure a virtual machine

    Machine VirtuelleMotion5x | Mon site

    https://youtu.be/gMN2TAn5pIs

    Thanks,
    Richard

  17. #17
    Registered
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    23

    Re: Mach3 5 axis kinematics plugin available

    Hi,

    For people using a laptop with 2 graphics cards, Nvidia + Intel-HD

    How to fix the problem


    https://youtu.be/-TGvkCmYZHQ

  18. #18
    Registered
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    23

    Re: Mach3 5 axis kinematics plugin available

    Hi,
    for people download the demo version, if you run this plugin on a windows x64 and you get a crash (this plugin do not run on a windows x64) , this is the procedure to solve it :

    https://youtu.be/og_hrhaHDgQ

    Best regards,
    Richard.

  19. #19
    Member
    Join Date
    Dec 2020
    Posts
    1

    Re: Mach3 5 axis kinematics plugin available

    buongiorno, vorrei chiedere se è possibile scaricare il plug-in in questione e dove lo si trova... grazie mille

Similar Threads

  1. Need Help for USB plugin for Mach3
    By ephobb in forum Mach Software (ArtSoft software)
    Replies: 4
    Last Post: 10-04-2015, 07:42 PM
  2. Mach3 Plugin for Ethernet Smoothstepper
    By dwilson26 in forum SmoothStepper Motion Control
    Replies: 3
    Last Post: 01-31-2012, 07:35 PM
  3. CAM plugin or LazyCAM (MACH3)
    By stevenlgts in forum TurboCAD/CAM
    Replies: 2
    Last Post: 12-05-2010, 05:36 PM
  4. Mach3 Engraver Plugin
    By bdring in forum General Laser Engraving / Cutting Machine Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 10-06-2009, 12:30 PM
  5. Need help to install plugin to Mach3...
    By jaru-eri in forum General CNC (Mill / Lathe) Control Software (NC)
    Replies: 6
    Last Post: 03-28-2009, 05:46 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •