547,049 active members*
2,474 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    52

    Lightbulb Mach3 motor calibration issue?

    Using Mach3 software,
    Just installed a new ethernet controller, AXBB-E From CNC Drive, Was using a USB interface controller,
    Whole new ballgame, I got the Unit working FINALLY,, And Now the Motors X Y and Z all running and in proper directions,
    Trying to calibrate motor movement now,
    I pull up settings and go to the Axis Calibrate,,
    The window pops up,, But will NOT ACCEPT any input at all,, On any axis, I checked to be sure my Numbers Lock was on, And working, Rebooted system,
    Nothing seems to help,
    I am thinking that there is something Not configured right,
    But after searching everywhere, I'm lost as a ball in High Weeds,,
    Any help is much appreciated,
    Cubs,,

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    942

    Re: Mach3 motor calibration issue?

    Quote Originally Posted by cubby View Post
    Using Mach3 software,
    Just installed a new ethernet controller, AXBB-E From CNC Drive, Was using a USB interface controller,
    Whole new ballgame, I got the Unit working FINALLY,, And Now the Motors X Y and Z all running and in proper directions,
    Trying to calibrate motor movement now,
    I pull up settings and go to the Axis Calibrate,,
    The window pops up,, But will NOT ACCEPT any input at all,, On any axis, I checked to be sure my Numbers Lock was on, And working, Rebooted system,
    Nothing seems to help,
    I am thinking that there is something Not configured right,
    But after searching everywhere, I'm lost as a ball in High Weeds,,
    Any help is much appreciated,
    Cubs,,

    Not sure entirely how it works but.....
    Do you still need a license for full use of the board?. whether using either Mach or uccnc.

    Ask the question to cncdrive and go from there.

    Could be to do with the plugin.

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    52

    Re: Mach3 motor calibration issue?

    Thanks,, I got it going Now,, I had to uninstall Mach3,, And Reinstall,, Now everything works okay,,
    Thanks for Ringing in!!
    Cubs

Similar Threads

  1. Mach3 control of stepper motor issue
    By mlchman in forum Mach Software (ArtSoft software)
    Replies: 3
    Last Post: 03-05-2021, 09:56 PM
  2. mach3 setup issue with calibration
    By PJRU0304 in forum Mach Software (ArtSoft software)
    Replies: 7
    Last Post: 03-28-2018, 08:03 PM
  3. Is this a calibration issue? (photo included)
    By speedy_j in forum General Laser Engraving / Cutting Machine Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 07-02-2016, 07:14 PM
  4. Mach3 - Motor Calibration in MM's - Help !!
    By jwhitten in forum Mach Software (ArtSoft software)
    Replies: 23
    Last Post: 01-03-2015, 05:46 AM
  5. calibration issue with new drivers
    By rocko in forum Larken
    Replies: 2
    Last Post: 04-15-2013, 06:12 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •