529,699 active members*
2,440 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    machine won't reset

    was cutting small project 5 in by 5 in and power supply browned out, meaning fluxuated and machine now wants to cut project size of 12 in by 12 in,I can't get it to reset to original size of 5 by 5. have reset all parameters on machine and reloaded program from computer to usb stick and it still wants to cut 12 by 12. can anyone please advise me what to do?

  2. #2
    Community Moderator ger21's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    35135

    Re: machine won't reset

    Some info about your machine might help.
    Gerry

    UCCNC 2017 Screenset
    http://www.thecncwoodworker.com/2017.html

    Mach3 2010 Screenset
    http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

    JointCAM - CNC Dovetails & Box Joints
    http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html

    (Note: The opinions expressed in this post are my own and are not necessarily those of CNCzone and its management)

  3. #3
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    710

    Re: machine won't reset

    Quote Originally Posted by newtothiscnc View Post
    have reset all parameters on machine a
    change them back maybe to before you changed them

  4. #4

    Re: machine won't reset

    Quote Originally Posted by ger21 View Post
    Some info about your machine might help.
    i have a STG6090 4 axes from Style company out of beijing china
    water cooled spindal 220 VOLT plus have converter for 110 volt US to 220 volt europian
    with a DSP A11E controller

  5. #5

    Re: machine won't reset

    Quote Originally Posted by machinehop5 View Post
    change them back maybe to before you changed them
    did that no change

  6. #6

    Re: machine won't reset

    I have also gone back into my collection and pick a project that I have completed successfully. and I cannot get it to recognize it. it just waants to go back to the 12 by 12

  7. #7
    What cam package are u using? Are u sure the power supply issue is fixed? What caused the power issue?

    Quote Originally Posted by newtothiscnc View Post
    was cutting small project 5 in by 5 in and power supply browned out, meaning fluxuated and machine now wants to cut project size of 12 in by 12 in,I can't get it to reset to original size of 5 by 5. have reset all parameters on machine and reloaded program from computer to usb stick and it still wants to cut 12 by 12. can anyone please advise me what to do?

  8. #8
    Gold Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5135

    Re: machine won't reset

    It might have corrupted the steps per unit settings when the power went sideways. Have you checked that, by commanding a move of known length and comparing expectation to achievement?
    Andrew Werby
    Website

Similar Threads

  1. ATC Reset every time I turn on my machine
    By cobrakai in forum Tormach Personal CNC Mill
    Replies: 5
    Last Post: 12-28-2016, 04:27 AM
  2. ERROR 449 Cant reset machine
    By stringer in forum Uncategorised MetalWorking Machines
    Replies: 1
    Last Post: 05-03-2012, 11:48 PM
  3. Machine Hours Reset???
    By WGJ in forum Haas Mills
    Replies: 17
    Last Post: 01-26-2012, 05:38 PM
  4. Reset offset after turning machine off?
    By behindpropeller in forum Haas Mills
    Replies: 1
    Last Post: 11-23-2010, 10:33 PM
  5. machine reset parameter
    By priyo in forum Mazak, Mitsubishi, Mazatrol
    Replies: 1
    Last Post: 11-28-2007, 07:45 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •