Register for free
Login
484,116 reg. members
484,116 reg. members
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    2

    Mori Seiki MV35/40 Axis Interlocks

    Hi everyone,
    First post so go easy on me!

    So I just brought a Mv35/40 into my shop, bought it from a friend who got it at auction. (I know asking for trouble) any who I got it into place and am going through the troubleshooting portion. I'm stumped. I have cleared all alarms and seems that everything is OK (All drives have green lights, and nothing blaring red at me anymore). However when I try to home z (or any axis) the position on the screen changes but nothing physically moves. Then it alarms out with an over travel, does anyone have an idea what I can do to get the axis's to home out. I feel (and hope) I am just missing something simple. I looked at the parameters and really dont know what to change or exactly which controls the axis interlock or drives. I did flip the toggle for MLK. Any help would be greatly appreciated.

    Controller is a yasnac MX1

    12 hrs later and all I accomplished was getting the tool changer sequence back in order!

    Needless to say frustrated!

  2. #2
    Gold Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    5853
    Mlk= machine lock, with that on, program will run and display positions will move, but axis won't. Is the switch on?

    Sent from my G-Tab Quantum using Tapatalk

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    2
    No I checked that, its a 3 position switch, Machine lock (MLK), OFF, and Screen Lock (SLK), I checked the I/O and the switch is working, plus I tried all three positions just in case.

    i am wondering if there is a parameter or something that locks the axis moving for transportation.

  4. #4
    Gold Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    5853
    No transport parameter that I remember, but it is a yasnac, so who knows.

    Sent from my G-Tab Quantum using Tapatalk

  5. #5
    Registered
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    4

    Re: Mori Seiki MV35/40 Axis Interlocks

    I'm having problems getting my tool changer in order, iv got an 87 mori seiki mv35/40 and am to the point of wanting to disable the toolchanger just to get it to work. I think there must be a parameter thinking the tool in spindle is either locked or unlocked so I cant get it to operate at all now - any help would be appreciated.

  6. #6
    Gold Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    5853

    Re: Mori Seiki MV35/40 Axis Interlocks

    [QUOTE=MPI-Ferrari;2082030]I'm having problems getting my tool changer in order, iv got an 87 mori seiki mv35/40 and am to the point of wanting to disable the toolchanger just to get it to work. I think there must be a parameter thinking the tool in spindle is either locked or unlocked so I cant get it to operate at all now - any help would be appreciated.[/QUOTE]What control?

    Sent from my SM-T813 using Tapatalk

  7. #7
    Registered
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    4

    Re: Mori Seiki MV35/40 Axis Interlocks

    It has the Fanuc 10M control, there was a tool changer crash and the arm no longer orientates to the spindle - I tried taking the collar that the arm bolts to and moving it back and forth a tooth with no luck the teeth seem to far in either direction, so I figured it would just be easier to disable the tool changer until I can get someone in that knows how to align it. Just looking for the easiest way to get it up and running. I tried taking the arm off and resetting tool changer back to its home but I cant get the ATCHP light to come on, so I must be either missing a step in process or it thinks the wrong tool is in spindle or pocket, I tried cycling through the sequence with the x- and x+ control when in m31 but with no success - I got it to move with the using c00 numbers 2 - 11 to get it back to what looks like a home position but still no ATCHome Position light, seeing how the arm is off anyway I figured with it at home and arm off at least machine would be usable if atc was diabled. Also I tried to reset the parameters for tool in spindle and pot as described in manual I believe they were numbers 9,11,12,13 with all 0's and the one with 00001110 as descried in manual which seemed to work for tool id alarm. any help would be appreciated?

Similar Threads

  1. mori seiki MV35 FANUC 11m 1986
    By zavateandu in forum Mori Seiki Mills
    Replies: 0
    Last Post: 03-29-2013, 08:23 AM
  2. Mori Seiki MV35/40 Fanuc 11M
    By fmaw44 in forum Mori Seiki Mills
    Replies: 3
    Last Post: 09-25-2012, 07:52 PM
  3. Mori Seiki MV35/35 MX1
    By jdeere4250 in forum Mori Seiki Mills
    Replies: 2
    Last Post: 04-30-2012, 06:03 AM
  4. Mori MV35/Fanuc 6M
    By SteveY in forum Mori Seiki Mills
    Replies: 5
    Last Post: 07-01-2010, 11:34 PM
  5. spindle belts for mori seiki mv35/40
    By brandou10l in forum Uncategorised MetalWorking Machines
    Replies: 2
    Last Post: 01-06-2008, 11:59 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •