521,947 active members*
2,165 visitors online*
Register for free
Login
IndustryArena Forum > CNC Electronics > Servo Motors / Drives > My AC servo minas A6 is shaking too much
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Member
    Join Date
    May 2020
    Posts
    2

    My AC servo minas A6 is shaking too much

    I am using a AC servo minas A6 (MSMF082L1U2) with drive MCDLT35SF. When testing with dynamic load, servo running unstable (too much vibration and oscillation). Everything is running usual when i test without load or load under 100 grams.
    Anyone can help me with this (reasons and how to fix it). Thanks.

  2. #2
    Community Moderator Jim Dawson's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    4266

    Re: My AC servo minas A6 is shaking too much

    Try increasing the D value in the PID settings
    Jim Dawson
    Sandy, Oregon, USA

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    11127

    Re: My AC servo minas A6 is shaking too much

    Quote Originally Posted by minhduc341 View Post
    I am using a AC servo minas A6 (MSMF082L1U2) with drive MCDLT35SF. When testing with dynamic load, servo running unstable (too much vibration and oscillation). Everything is running usual when i test without load or load under 100 grams.
    Anyone can help me with this (reasons and how to fix it). Thanks.
    Go through your manual

    Set the parameters for machine rigidity / stiffness then auto Tune this will get you close then you can adjust 1st Gain Loop 2Gain Loop Etc

    Your problem right now is your Gains are set to high
    Mactec54

  4. #4
    Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    11127

    Re: My AC servo minas A6 is shaking too much

    Quote Originally Posted by Jim Dawson View Post
    Try increasing the D value in the PID settings
    And where would he find a D value in his servo drives
    Mactec54

  5. #5
    Community Moderator Jim Dawson's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    4266

    Re: My AC servo minas A6 is shaking too much

    Quote Originally Posted by mactec54 View Post
    And where would he find a D value in his servo drives
    Is there no way to adjust the PID in that drive?
    Jim Dawson
    Sandy, Oregon, USA

  6. #6
    Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    11127

    Re: My AC servo minas A6 is shaking too much

    Quote Originally Posted by Jim Dawson View Post
    Is there no way to adjust the PID in that drive?
    You should understand the servo drive that the question was being asked about most modern servo drives are setup completely different I have not looked but I don't think you will fined the word PID in the manual
    Mactec54

  7. #7
    Member
    Join Date
    May 2020
    Posts
    2

    Re: My AC servo minas A6 is shaking too much

    Quote Originally Posted by mactec54 View Post
    Go through your manual

    Set the parameters for machine rigidity / stiffness then auto Tune this will get you close then you can adjust 1st Gain Loop 2Gain Loop Etc

    Your problem right now is your Gains are set to high
    Thank you, that help me a lot

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •