525,377 active members*
2,756 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    9

    Need help with setting parameters on Output #1

    I have a MKS4-V board made by a chinese company called Cheng du Xing Cheng Technology Co. LTD. I have connected the 6 wires for controlling the spindle. It can control the spindle using the VFD panel control including the rpm. But I cannot control the spindle using Mach3. The spindle has no response when I click Spindle Cw F5 button on Mach 3 BUT the VFD fan turns on.

    VFD model is MK100-2S1.5G-DK it's a 1.5kw made by a company called Nangtong Hui Automation Equipment Technology Co. Ltd.

    Laptop is a 32 bit Windows 7

    It could be some numbers in Configuration - ports and pins- output signals -- Output #1 (port# 1, pin # 14) incorrect.

    Any help would be appreciated.

    Regards
    Lasercut

  2. #2
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    560

    Re: Need help with setting parameters on Output #1

    ...VFD settings maybe need changed. Found a manual via linuxcnc user may help you.
    https://onedrive.live.com/?authkey=%...%21114&o=OneUp

    DJ

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    9
    Quote Originally Posted by machinehop5 View Post
    ...VFD settings maybe need changed. Found a manual via linuxcnc user may help you.
    https://onedrive.live.com/?authkey=%...%21114&o=OneUp


    DJ
    I have this exact manual and already setup the parameters on the VFD as well but spindle is still not turning via Mach3. What numbers in the Output signal should I key in for port and pins? Anyone?

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    9

    Re: Need help with setting parameters on Output #1

    Ok it's solved. Thanks

  5. #5
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    560

    Re: Need help with setting parameters on Output #1

    Quote Originally Posted by lazercut View Post
    Ok it's solved. Thanks
    ...great. What was the problem?

  6. #6
    Registered
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    9

    Re: Need help with setting parameters on Output #1

    The problem was I have not key in the Spindle speed for the motor.

Similar Threads

  1. How to output Parameters for Okuma LB10
    By CashIsPreferred in forum Okuma
    Replies: 2
    Last Post: 01-16-2020, 01:00 PM
  2. Maho 800C Phillips 432 M7 output in the electronics and parameters
    By Uhrenholt in forum Deckel, Maho, Aciera, Abene Mills
    Replies: 0
    Last Post: 01-26-2016, 03:55 PM
  3. How to setting decimal point for NC data output?
    By Camtooler in forum Mastercam
    Replies: 3
    Last Post: 08-25-2010, 03:24 PM
  4. Mazak M2 parameters - output to pc
    By nlh in forum Mazak, Mitsubishi, Mazatrol
    Replies: 0
    Last Post: 06-01-2009, 05:46 PM
  5. Output parameters as variables
    By viorel26 in forum Fanuc
    Replies: 4
    Last Post: 10-03-2007, 08:14 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •