525,405 active members*
3,211 visitors online*
Register for free
Login
IndustryArena Forum > CAM Software > Uncategorised CAM Discussion > Offering help with Emmegi CamPlus, Drill, and Shape
Results 1 to 17 of 17
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    9

    Offering help with Emmegi CamPlus, Drill, and Shape

    Hi all. I have been using CamPLUS long enough to know what it can and can't do and have learned a lot of its bugs.I also know the Satellite XT system very well mechanically speaking so I can probably offer help here as well especially with the dual computer system (CNC computer and HMI computer). Ask away.

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    9

    Re: Offering help with Emmegi CamPlus, Drill, and Shape

    Hello everyone, I am just following up to ensure everyone knows I am still around and still helping with programming and troubleshooting problems. I am also available to do freelance programming and some Emmegi machine consultation and evaluations.

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    1

    Re: Offering help with Emmegi CamPlus, Drill, and Shape

    Hi cnc_steven! How's your Satellite XT been treating you?? Thank you in advance for offering advice on CamPlus, it's not that common to find someone in the forums working on it. We are on a Phantomatic X4. We recently upgraded to the Shape module and have been machining profiles from STEP files without a glitch, however there is a specific complex cut that we have to do often at the ends of different profiles of different lengths that we would like to apply directly in CamPlus, instead of importing a STEP file every time. Do you know if there's a way to do this?

    Best Regards!!

    AG

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    3

    Re: Offering help with Emmegi CamPlus, Drill, and Shape

    Hi Steven. Please let me know if you are still available. I am in South Africa and have a long standing problem with a phantomatic machine.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    3

    Re: Offering help with Emmegi CamPlus, Drill, and Shape

    I can offer help with the EMMEGi software and repair and maintenance of Comet T-5, Satellite XT, and SCAE 650. I use all programs of Emmegi including Shape. Let me know if anyone needs any help

  6. #6

    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1
    Hi. I'm currently working on phantomatic and comet machines, and, is there any advantage in switching to satellite, does it speed up the processing times or cutting heads don't make much difference?

  7. #7

    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    1

    Re: Offering help with Emmegi CamPlus, Drill, and Shape

    Hi. I want to know if it is possible for the machine (Satellite XT or Phantomatic) to read .NC files instead of the .LDA files

  8. #8
    Registered
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    2
    Hello!

    We currently have this Emmegi Satellite Tu machine. Currently we are facing problem with communication to nc controller. Attach picture of the current fault. When i try to start the PLC with Cnc monitor software it can’t connect.
    Alarm is: Timeout in attesa sincronismo 1 da FPU.

    I will really appriciate your help.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    2
    Hello, I'm currently working with a satellite xt, I'm new to this and I have a lot of doubts about the calibration of the machine, you could guide me to do it correctly, thank you very much.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    3
    Hello Steven, I have an SCAE 650 that just stopped rotating horizontally for mitered cuts. The error message reads
    Servo Drive KO. Every seen this? Ideas? Thanks i appreciate your time.

  11. #11

    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    2

    Re: Offering help with Emmegi CamPlus, Drill, and Shape

    Hello everyone.I have also some problems with phantomatic machine.Can someone help me please?When i press the button to start the machining it is show me an error message z axis alarm excessive notch microswitch distance
    Thank you in advance

  12. #12

    Re: Offering help with Emmegi CamPlus, Drill, and Shape

    Quote Originally Posted by X4gp View Post
    Hello everyone.I have also some problems with phantomatic machine.Can someone help me please?When i press the button to start the machining it is show me an error message z axis alarm excessive notch microswitch distance
    Thank you in advance
    just move it up or down with your hands and clear the alarm, simple over-travel

  13. #13
    Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    3

    Re: Offering help with Emmegi CamPlus, Drill, and Shape

    Still offering help?

  14. #14

    Re: Offering help with Emmegi CamPlus, Drill, and Shape

    hi there

    i have an old emmegi quarda 1999 also a comet t6 99
    the problem is in the quadra's hard disk is not working
    the computer is under windows 95
    i need drill, cam and editor

    can you help me in this issue

    thank you

  15. #15
    Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    1

    Re: Offering help with Emmegi CamPlus, Drill, and Shape

    Hi
    Let me know if you need help, CamPlus, Shape, BidiCam, Job and Drill and machine setup for special profiles.
    Also, CadLink and CAM3D. I have done a lot of work on Emmegis and Mecals.

  16. #16
    Member
    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    3

    Re: Offering help with Emmegi CamPlus, Drill, and Shape

    Hi. I have problems with loading new profile def files any help would be much appreciated.

  17. #17
    Member
    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    3

    Re: Offering help with Emmegi CamPlus, Drill, and Shape

    Hi. I have problems loading new profile def files on to the machine. I have them on a dongle which the machine can see but when I click on the file I want to load it won’t load.
    Thanks

  18. #18
    Quote Originally Posted by Martinnewby View Post
    Hi. I have problems loading new profile def files on to the machine. I have them on a dongle which the machine can see but when I click on the file I want to load it won’t load.
    Thanks
    Hi. U need to have all the paths dir. setup to use this dongle

  19. #19

    Join Date
    Jun 2020
    Posts
    1

    Re: Offering help with Emmegi CamPlus, Drill, and Shape

    Hello can you help me with CAM Plus i have the problem that camplus runs on one machine and on the other not what can happens there

  20. #20
    Quote Originally Posted by ladde View Post
    Hello can you help me with CAM Plus i have the problem that camplus runs on one machine and on the other not what can happens there
    U might need to re-install the program
    I found it more effective to have separate pc
    next to the machine just for camplus and job

Similar Threads

  1. Help on Emmegi Diamant Equipment Using Camplus
    By scott4tg in forum Uncategorised CAM Discussion
    Replies: 15
    Last Post: 06-24-2020, 10:35 AM
  2. Camplus on Emmegi
    By Session in forum Uncategorised CAM Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 02-04-2020, 05:19 PM
  3. Ordered LDT in CAMPLUS
    By jarand in forum Uncategorised CAM Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 10-24-2016, 01:31 PM
  4. Any one 4 help ..plz ...emmegi cnc
    By Muradrabaia in forum General CNC (Mill / Lathe) Control Software (NC)
    Replies: 0
    Last Post: 12-07-2013, 06:28 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •