548,544 active members*
1,346 visitors online*
Register for free
Login
IndustryArena Forum > MetalWorking Machines > Okuma > Okuma MX-55 With U10M Control System
Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    Join Date
    Oct 2021
    Posts
    2

    Okuma MX-55 With U10M Control System

    Hii Everyone

    here i have okuma made VMC MX-55 with U!0M control system.
    i have a problem with Rotary table axis called A axis,when we run rotary axis in cycle mode, it rotate 360 degrees. But some times 1 or 2 times out of 10 it rotates and return to 358 degrees and stop without any alarm and there is no stop in auto cycle, cycle run continously.

    so please help me to figure out problem i will be very thankfull to u all.

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1168

    Re: Okuma MX-55 With U10M Control System

    I would check the encoder to make sure that it is tight on the shaft. 2nd check the Actual position display to see if when it is at 358 degrees that the actual position values of RCON(command), RAPA(actual feedback), and RDIF(difference of actual and commanded) show 360, 360, and 0. If they show 360, 358 and 2, they you most likely have binding in your A axis.

    Best regards,
    Experience is what you get just after you needed it.

Similar Threads

  1. OKUMA MX-55 With U10M Control System
    By Jangsher in forum DIY CNC Router Table Machines
    Replies: 1
    Last Post: 10-17-2021, 07:33 AM
  2. Okuma OSP U10M Spindle control problem
    By ungie in forum Okuma
    Replies: 4
    Last Post: 04-21-2019, 08:51 AM
  3. Replies: 7
    Last Post: 01-11-2014, 11:09 AM
  4. Okuma OPS U10M control spare parts
    By brujo in forum Okuma
    Replies: 0
    Last Post: 05-17-2012, 01:48 AM
  5. Okuma osp-u10m
    By babanh in forum DNC Problems and Solutions
    Replies: 3
    Last Post: 01-18-2012, 02:29 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •