531,620 active members*
3,732 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Member
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    1620

    PathPilot Hub

    I am trying out the HUB in PP and I havent figured out how to get one of my files uploaded to it.

    I do not use Fusion 360, I use sprutcam and I would like to upload one of my files to the hub to check out what it does and how it works etc., I cant figure out how to upload a file to it from my windows computer that I use for cad/cam.

    any help or insight would be appreciated!
    thanks
    mike sr

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    1653

    Re: PathPilot Hub

    Login at https://hub.pathpilot.com/login?next=%2F
    Click on "Create Virtual Pathpilot Controller"
    Browse for a file and press "Upload"
    Click on "Enter Pathpilot"
    Choose your machine
    When the PP screen appears click on "File" tab
    If you do not see your file click on "Refresh" (the circular arrow thingey)
    Highlight the file and click on "Copy"
    Load your gcode as usual.

    You can go back to the original browser window and upload additional files. Remember to press "Refresh" after each upload.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    1620

    Re: PathPilot Hub

    Quote Originally Posted by kstrauss View Post
    Login at https://hub.pathpilot.com/login?next=%2F
    Click on "Create Virtual Pathpilot Controller"
    Browse for a file and press "Upload"
    Click on "Enter Pathpilot"
    Choose your machine
    When the PP screen appears click on "File" tab
    If you do not see your file click on "Refresh" (the circular arrow thingey)
    Highlight the file and click on "Copy"
    Load your gcode as usual.

    You can go back to the original browser window and upload additional files. Remember to press "Refresh" after each upload.
    Thank you sir!

    I did finally figure it out, i cant get the file to run yet though, exceeds the Xaxis limit, I need to figure out how to set center of the part without using the probe, other than that I think it will run OK.
    mike sr

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    1653

    Re: PathPilot Hub

    Home PP and set the X/Y/Z coordinates to an appropriate location using the coordinate display/input boxes. It is just like a real machine!

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    1620

    Re: PathPilot Hub

    Quote Originally Posted by kstrauss View Post
    Home PP and set the X/Y/Z coordinates to an appropriate location using the coordinate display/input boxes. It is just like a real machine!
    I did set the coordinates but not close enough I guess, the part is as long as the table almost, the fixture is marked off for the vise so I am close enough, then probe to get my zeros. I just didnt have much time to devote to it today (65*f) spent most of the day grinding up leaves and burning sticks.
    mike sr

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    1653

    Re: PathPilot Hub

    You can enlarge the work area slightly with the ADMIN SET_X_LIMIT and ADMIN SET_Y_LIMIT commands.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    1620

    Re: PathPilot Hub

    Quote Originally Posted by kstrauss View Post
    You can enlarge the work area slightly with the ADMIN SET_X_LIMIT and ADMIN SET_Y_LIMIT commands.
    Thanks, I hadnt thought of that. The part is actual length 16.6" long, so over 17 actual travel with a .25 cutter, My table travel is over 19" actual travel so that may be why I was having trouble setting the X zero.
    mike sr

  8. #8
    Member
    Join Date
    Oct 2020
    Posts
    4

    Re: PathPilot Hub

    Hello, my name is Rocky Weber an I am a senior engineering student in high school in Ohio. For my capstone project, I am planning to convert a 3d printer in a desktop router. If you have time to take a quick, easy 10 question survey I would greatly appreciate it.

    https://docs.google.com/document/d/1...7MjoB9bMY/edit

Similar Threads

  1. PathPilot Hub
    By Tbkahuna in forum Tormach PathPilot™
    Replies: 11
    Last Post: 01-09-2020, 06:40 PM
  2. PathPilot 2.x and PathPilot Simulator
    By draper-ballou in forum Tormach PathPilot™
    Replies: 117
    Last Post: 01-01-2019, 01:42 AM
  3. PathPilot® v2.1.4 Now Available
    By kstrauss in forum Tormach PathPilot™
    Replies: 5
    Last Post: 09-21-2018, 12:00 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 12-03-2017, 12:02 AM
  5. bug in PathPilot 1.9.13
    By Fenichel in forum Tormach PathPilot™
    Replies: 11
    Last Post: 11-22-2017, 08:47 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •