589,390 active members*
7,505 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    9

    plc on alpine bar feeder

    hi,

    i hope this is the right section...

    i have a problem with an alpine bar feeder, i need to transfer the plc (on bar feeder) on my pc (via versapro) but there is a OEM key.
    Now, someone know if Alpine Automation is still active?
    or...maybe someone else know the key?

    sorry for english but i'm italian :rainfro:

  2. #2
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    10

    Re: plc on alpine bar feeder

    Alpine Automation is gone! I have finally had some luck with these Alpine barfeeds. As the battery in the PLC starts to go dead it will sometimes forget that the program is password protected. So I have been able to download several copies of programs that have only lost a little of the data. After comparing them I was able to come up with two different versions of the correct full program which works for both the Bullet and the Cyclone. I also have one copy of the program for the keypad. If you can send me the PLC and keypad I should be able to change the battery and reload the software. Usually I work on the CNC Enhancements Autobar 400 barfeeds which is what my web site is all about, I used to design them, but I keep having people that need help on these Alpines.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    4

    Re: plc on alpine bar feeder

    Does anyone know if barfeedTech is still active. I need to ask him about a Alpine bar feeder.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    10

    Re: plc on alpine bar feeder

    Yes I am still here, What can I help you with?

  5. #5
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    4

    Re: plc on alpine bar feeder

    Hi do you still have any copies on the alpine bar feeder PLC program?

  6. #6
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    4

    Re: plc on alpine bar feeder

    We have a Alpine Bullet bar feeder that seems to have a program that is corrupt, the battery in the unit died, we replaced it, but it doesn't run right.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    10

    Re: plc on alpine bar feeder

    I have several copies of several Alpine programs.

    Would you know if this is Bullet/Cyclone 3 or Bullet
    /Cyclone 4 software? Or is this a rapid loader?

Similar Threads

  1. bar feeder
    By k9slayer in forum HURCO
    Replies: 3
    Last Post: 07-24-2012, 07:55 PM
  2. What to look for with bar feeder
    By Desertrunner in forum Fanuc
    Replies: 2
    Last Post: 06-15-2012, 07:16 AM
  3. CNC BAR FEEDER
    By hiiesalu in forum Linear and Rotary Motion
    Replies: 10
    Last Post: 05-13-2009, 11:51 PM
  4. Need Alpine Cyclone bar feeder repair.
    By fukeneh in forum Uncategorised MetalWorking Machines
    Replies: 0
    Last Post: 06-03-2008, 04:47 PM
  5. MTA 541 Bar feeder
    By DocHod in forum CNC (Mill / Lathe) Control Software (NC)
    Replies: 0
    Last Post: 10-03-2007, 04:03 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •