525,869 active members*
3,078 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    24

    Problem loading Gcode on new Mach4 machine

    Putting together a 3 axis gantry mainly for engraving. Mach4(demo), ESS, Gecko drives. Got motors tuned & calibrated but when I try to load any of the demo gcode files I get
    "a macro failed to compile while loading"
    What am I missing?
    Thanks
    cncneon

  2. #2
    Gold Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5052

    Re: Problem loading Gcode on new Mach4 machine

    Try redownloading and reinstalling the Mach4 software; it sounds like something got corrupted.
    Andrew Werby
    Website

  3. #3

    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    24

    Re: Problem loading Gcode on new Mach4 machine

    would you install over the existing copy or do an uninstall, clean registry, then a fresh install?
    And how about the ESS, fresh install on it also?
    Also my profile, should I save it or start afresh?
    cncneon

  4. #4
    Gold Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5052

    Re: Problem loading Gcode on new Mach4 machine

    Quote Originally Posted by cncneon View Post
    would you install over the existing copy or do an uninstall, clean registry, then a fresh install?

    [Do a clean install, but save the XML profile using a new name .]

    And how about the ESS, fresh install on it also?

    [Sure, why not?]

    Also my profile, should I save it or start afresh?
    cncneon
    [Save it. If it turns out to be a problem with the profile, you can always build another one from scratch, but that's more work than saving and editing the one you've got, if it's any good.]
    Andrew Werby
    Website

Similar Threads

  1. 5 Axis Gcode Interpreter for Mach4
    By ChristianLL in forum Mach 4
    Replies: 8
    Last Post: 09-03-2016, 12:52 PM
  2. Mach3 autozero issues after loading GCode
    By daybowbow in forum Mach Software (ArtSoft software)
    Replies: 1
    Last Post: 11-08-2014, 11:35 AM
  3. mach3 not loading full gcode
    By shiv15uk63 in forum Mach Software (ArtSoft software)
    Replies: 0
    Last Post: 04-09-2013, 01:48 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 03-22-2011, 02:05 PM
  5. PROBLEM IN LOADING MACHINE DATA FROM PAPER TAPE READER
    By FAHJ in forum General CNC (Mill / Lathe) Control Software (NC)
    Replies: 3
    Last Post: 12-06-2010, 09:04 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •