534,962 active members*
2,684 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 1 of 1
  1. #1
    Member
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    15

    Problems with VFD

    Click image for larger version. 

Name:	tag-2a.jpg 
Views:	1 
Size:	17.2 KB 
ID:	456329Click image for larger version. 

Name:	tag-1a.jpg 
Views:	1 
Size:	16.0 KB 
ID:	456331
    Hi, I am having problems with my Huanyang GT-7R5G-2 VFD using Qmodbus I can’t get it to spin, first see my VDD parameters are as follows, P0.00=0, P0.01=2, P0.02=0, P0.03=300, P0.04=300, P0.05=100, P0.06=300, P0.07=7, PC.00=1, PC.01=4, PC.02=1, PC.03=5, PC.04=0. When testing my VFD manually with the correct parameters using the VFD keypad I can get the VFD to spin from 0 to 18000 RPM without any problem, I am using UCCNC software with ETH400 motion controller I would like to use Modbus to control the VFD, before I go that route I am testing it to see if I can get it to spin using Qmodbus software as you can see with the 2 screen snapshot below I send command to start the VFD but it does not spin (tag-1a) the second screen shoot is to see if communication is working between the Qmodbus and VFD, wondering if it’s a VFD problem or a software problem. I am getting desperate also pulling the remaining of ma hairs I wish someone can help me will appreciate all the help you can give and I thank you in advance. Best regards and happy holidays

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    141

    Re: Problems with VFD

    I have used this info for my spindle with Mach3 (066), ESS(latest plug in) & Mach Standard Mill(Calypso Ventures), with an USB to serial RS485 chip set CH340(found on E-bay) on Windows 10. I kinda had to slowly work my way thru all the steps but eventually got it to work with MDI & programs.

    ubit-rc.de

    MM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •