529,979 active members*
3,222 visitors online*
Register for free
Login

Thread: Screen Scale

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1002

    Screen Scale

    I opened a DXF file (file is in inches) with mcx7 (also set in inches) and at the bottom right of the screen I see what’s shown in the attachment. I know the space between the 2 vertical lines equals 1 inch but what the 22.8073 means?
    Nicolas

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    580

    Re: Screen Scale

    Just an annoying reference I've always ignored in MC.

  3. #3
    Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1002

    Re: Screen Scale

    Very happy to hear that because it was a big puzzle for me
    Thanks for your time
    Nicolas

  4. #4
    Flies Fast
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    2800

    Re: Screen Scale

    That gonome can be turned off/on ... same as the crosshairs
    Try F9 (crosshairs)
    Alt-F9 (scale & other gonomes in the corners)

  5. #5
    Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1002

    Re: Screen Scale

    Thank you Superman but it didn’t work. Have the drawing on my screen and I press F9 or Alt+F9 and nothing happens, that number is still above the “inch”

    Out of curiosity + to learn, do you know what this number means?

    I also thought that it may be related to the DXF file but it's not because I open a new file and draw a circle and that number (not the same value) is still there
    Nicolas

  6. #6
    Flies Fast
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    2800

    Re: Screen Scale

    Strange that the shortcut is not working.... btw, where the curser is on the screen is of some importance. Graphics screen has to be active for shortcut to work

    As for the screen scale, if you print anything, it can assist in showing some sort of size...
    That number should alter when zooming in/out
    It is the size between the verticals.

    If you look at your mastercam installation.... there should be a folder called "Documentation" & it holds a file called "Reference Card"
    Print it out.... it has a list of often used shortcuts & other items

  7. #7
    Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1002

    Re: Screen Scale

    I switched to GDI and still the F9 not working but it does switches ON/OFF the coordinate axes plus hides the mouse plus displays the Y,C.X coordinates at the top left of the screen (they also show at the bottom left of the screen but displays Y & X, not the C which is the origin). Please see attached. BTW I run Windows 8.1

    It’s true that zooming makes this number change value

    I do have the “Reference Guide” and F9 = Show/Hide coordinate axes. Truly a very handy guide for people like me who don’t use mc often
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Capture.JPG  
    Nicolas

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 02-05-2018, 07:46 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 10-02-2015, 05:34 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: 09-02-2011, 03:44 AM
  4. Need to make scale tire mold for 1/6 scale car
    By thuffner3 in forum Moldmaking
    Replies: 2
    Last Post: 04-29-2008, 06:57 AM
  5. True scale screen
    By RotorRouter in forum Autodesk
    Replies: 2
    Last Post: 11-07-2005, 05:08 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •