505,911 active members
3,562 visitors online
Register for free
Login

Search:

Type: Posts; User: Tracy_PD

Search: Search took 0.00 seconds.

  1. Replies
    7
    Views
    300

    Re: MB18 Centurion 6 homing error

    I e-mailed Bob, who called me that same day and was incredibly helpful with troubleshooting. We determined that the motor is probably what has issues. Bob suggested we try to find someone to clean...
  2. Replies
    7
    Views
    300

    Re: MB18 Centurion 6 homing error

    Thanks, Ron. I'll check with him.
  3. Replies
    7
    Views
    300

    Re: MB18 Centurion 6 homing error

    Ok, my partner took the X-axis motor off and found that the encoder disk had come unglued from the shaft collar. He reattached it with contact cement. The readout now shows movement for the X axis....
  4. Replies
    7
    Views
    300

    Re: MB18 Centurion 6 homing error

    It looks like the X-axis encoder is shot. When manually moving the bed, the X-axis output doesn't budge. Also, after the e-stop is released and reset, the X-axis handwheel turns counter-clockwise all...
  5. Replies
    7
    Views
    300

    Re: MB18 Centurion 6 homing error

    Finally got a hold of a Milltronics service guy. He said it sounds like the home switch is bad, and the velocity toward home is high. He told me I can manually change the velocity toward home, and...
  6. Replies
    7
    Views
    300

    Re: MB18 Centurion 6 homing error

    After I posted this, I saw a "Similar Threads" list. The first of the similar threads I looked at was this one: ...
  7. Replies
    7
    Views
    300

    MB18 Centurion 6 homing error

    We have an MB18 with Centurion 6. When starting the mill up and homing, this morning, the Z-axis homed normally, but X seemed to accelerate toward home rather than behaving normally and slowing down...
Results 1 to 7 of 7