512,398 active members
3,746 visitors online
Register for free
Login
Page 25 of 35 152324252627
Results 289 to 300 of 413
  1. #289
    Registered
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    19
    scratch my last post. got that sorted by updating to latest version of mach. now for the next problem. it sets the tools properly on moving and fixed plates on initial tool setup and then returns to start point. the program runs fine and then moves to tool change position. after clicking tool change zero setup, the new tool sets itself and does now return to the previous work position, only the tool change position, so then tries to immediately plunge in to the fixed setting plate. how do i change this as i have looked in the button script and it says:
    Code "G0 X" & xjobcoord & "Y" & yjobcoord 'returns to the previous X Y job location
    so is the same as the initial tool change. is there any way to get it to move back to work coordinate x0 y0 to be safe. also after the tool change it also starts straight away and doesn't wait for me to press cycle start or turn the spindle on. thanks all.
    forgot to add does it matter that i have the m6 first i.e m6 t1 or should it be t1 m6. not sure if that would make a difference or not.

  2. #290
    Registered
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5
    As I am also having the same problem "after the tool change it also starts straight away and doesn't wait for me to press cycle start or turn the spindle on" Please post what you come up with on this fix.

  3. #291
    Registered
    Join Date
    May 2010
    Posts
    313
    Quote Originally Posted by bbolinger View Post
    As I am also having the same problem "after the tool change it also starts straight away and doesn't wait for me to press cycle start or turn the spindle on" Please post what you come up with on this fix.
    found this post a couple pages back should answer your question.


    Quote Originally Posted by ger21 View Post
    Go to Operator > Edit Button Script, then click on the Tool Change Zero Setup Button. When the script editor opens, delete the 2nd from last line:
    Code DoButton(0) 'Cycle Start

    Then File > Save, and close the editor.

    It should then work the way you want.

  4. #292
    Registered
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5
    Sorry I did not see that thanks for the help.

  5. #293
    Registered
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    19
    Go to Operator > Edit Button Script, then click on the Tool Change Zero Setup Button. When the script editor opens, delete the 2nd from last line:
    Code DoButton(0) 'Cycle Start

    Then File > Save, and close the editor.

    It should then work the way you want.

    ok got that bit, but what about it not terurning to the previous position?

  6. #294
    Registered
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    19
    ok all sorted now. i had the tool change position set the same as the fixed plate position, changed that and it is absolutely perfect, thanks alot big tex you are a star:wave:

  7. #295
    Registered
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    272
    Quote Originally Posted by wassupcrew View Post
    ok all sorted now. i had the tool change position set the same as the fixed plate position, changed that and it is absolutely perfect, thanks alot big tex you are a star:wave:
    enjoy, donations welcome for further develpment
    Thank you for your support in developing better cnc experiance.
    Scan my avatar with smart pnone ...... http://www.big-tex.tk/

  8. #296
    Registered
    Join Date
    May 2009
    Posts
    435
    Quote Originally Posted by Big-tex View Post
    enjoy, donations welcome for further develpment
    FYI, the Paypal link in your signature isn't working, but you ought to also add your Paypal email to your "Buy me a Beer" option in your Control Panel.

    After you are in the Control Panel, click "Edit your Details", and scroll to the bottom and enter your Paypal email. After you save the changes, you will have a beer mug icon on each of your posts (right hand side).

    (See attached screenshot)
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails buy me a beer.jpg  

  9. #297
    Registered
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    0
    Hi,
    I tried to use this setting on my mill but would not work properly.. After a toolchange sets z0 at the toolchange location level and wont return to the job level z.. For initial zeroing it works fine but when tool change won't anymore.Using the blue screen, replaced the m6start macro but no success. For tool change i'm not suppose to use Z- on the probes tab? please help..
    TT

  10. #298
    Registered
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    0
    ?

  11. #299
    Registered
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    19

    Giving Credit

    BIG Tex *****
    It surprises me that you would take something from someone else- modify it- and even worse ask for donations for your dishonesty of this being your thing. (chair) The least you could of done was to find the person that came up with the original idea. (chair) Anything to make a buck I guess. After all that's what makes the world go around- the almighty dollar. OMFG

  12. #300
    Registered
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    243
    It’s even more surprising how people make judgments & remarks….

    Not here to defend BigTex….suuurrlly he can do that !
    BUT….for the last remark….I’d suggest to simply adjust your eye site buddy….and read the title of this tread….and do not, DO NOT forget the WORD …..”VERSION”….as what BIGTEX wrote, therefore, admits, advise, expose….. when originally posting this threat,,,,,

    With your last remark…it goes to say a lot about you….guy !!

Page 25 of 35 152324252627

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 03-04-2014, 01:08 AM
  2. Tool Length Offset Tool Setter
    By CNCneeds in forum News Announcements
    Replies: 0
    Last Post: 01-03-2014, 06:27 PM
  3. Tool Setter Macro for M-V60C and Metrol Setter
    By mitshack in forum Mazak, Mitsubishi, Mazatrol
    Replies: 1
    Last Post: 02-02-2013, 12:08 PM
  4. Okuma Tool Setter Reference Tool
    By lisaclisac in forum Okuma
    Replies: 7
    Last Post: 09-28-2012, 03:21 PM
  5. Tool setter macro for M-V60C and Metrol setter
    By mitshack in forum General CNC (Mill / Lathe) Control Software (NC)
    Replies: 0
    Last Post: 10-06-2008, 02:38 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •