510,035 active members
2,920 visitors online
Register for free
Login
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    467

    Tuning motors issue

    Alrighty....I have a little issue with getting my motors tuned in Mach3. This is actually on my Clausing lathe conversion. Here is what happens:

    I can get my motor set to move exactly short distances (.5, .625. and .750). But once I try a longer distance (6"), it moves .020" too far. If I get the steps set to get the longer dimension right on, then the shorter travels are off by .002 too short.

    I am sure I am missing something simple here, but I cannot figure it out.

    Oh...and just out of curiosity, I used the milling module and used the automated tuning feature....same thing happens.

    Any ideas?

    Mike

  2. #2
    Registered
    Join Date
    May 2007
    Posts
    715
    Sounds like you might have leadscrew issues and you may need to use the screw mapping feature of mach3.

Similar Threads

  1. Tuning motors
    By squeegie in forum DIY CNC Router Table Machines
    Replies: 8
    Last Post: 08-23-2010, 03:08 PM
  2. Tuning the motors
    By lamicron in forum Plasma, EDM / Other similar machine Project Log
    Replies: 1
    Last Post: 02-07-2009, 05:54 PM
  3. Cannot get the motors to jog in the motor tuning...
    By Rob27 in forum Mach Software (ArtSoft software)
    Replies: 24
    Last Post: 12-29-2008, 11:23 PM
  4. tuning motors
    By cob in forum Mach Mill
    Replies: 6
    Last Post: 05-13-2008, 08:07 AM
  5. Tuning motors in Mach3
    By tybrenis in forum Mach Software (ArtSoft software)
    Replies: 4
    Last Post: 05-07-2007, 07:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •