523,805 active members*
2,071 visitors online*
Register for free
Login
IndustryArena Forum > CAM Software > SprutCAM > Sprutcam Text Generator Problem
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    29

    Sprutcam Text Generator Problem

    I am wondering if anyone has seen this or has come up with a fix for it...

    I am using the Sprutcam text generator operation with stroked fonts.
    When I run the job operation, I select all the curves and all the letters highlight. However, after I have added them, Sprutcam omits half of the "B", "P" and "R" letters. It's like those curves just dissapeared, even though they were highlighted when I selected the curves to machine.

    Any ideas?

    Thanks,
    Steve

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    340
    I assume you mean no tool paths are generated for parts of the letters. If those parts are the curves then perhaps the radius of those curves is too small for the diameter of the tool.

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    29
    I actually got it figured out. It was a problem with Sprutcam itself. I was only using a .005 diameter drag engraver, so it wasn't a radius issue.

    I downloaded the new revision of Sprutcam from a few days ago and it solved the issue.

    Steve

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    145
    I've been seeing this problem on and off for years. What happens is that on some letters in some certain sizes for some particular fonts the curve-end flag needs to be moved manually to get the toolpath generator to complete the letter. Its helps to zoom in on the particular letter and manually move the end-flag to a few thou of completing the letter. If you take it all the way to the exact end, the flag will jump back to where it was originially. It is probably tied to some user setting but I've never spent time looking for it. You can get close enough though so that no gap can be distinguished in the actual engraved result. - Terry

  5. #5
    Registered
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    714
    Quote Originally Posted by mayhugh1 View Post
    I've been seeing this problem on and off for years. What happens is that on some letters in some certain sizes for some particular fonts the curve-end flag needs to be moved manually to get the toolpath generator to complete the letter. Its helps to zoom in on the particular letter and manually move the end-flag to a few thou of completing the letter. If you take it all the way to the exact end, the flag will jump back to where it was originially. It is probably tied to some user setting but I've never spent time looking for it. You can get close enough though so that no gap can be distinguished in the actual engraved result. - Terry
    My Sprutcam does the same thing, on a strokefont #6 it will leave half of it but the #9 is ok, and as stated I just move the arrows and all is good.
    mike sr

  6. #6
    Registered
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    714
    Quote Originally Posted by murphmoose View Post
    I actually got it figured out. It was a problem with Sprutcam itself. I was only using a .005 diameter drag engraver, so it wasn't a radius issue.

    I downloaded the new revision of Sprutcam from a few days ago and it solved the issue.

    Steve
    I am using Sprut #7 build 1.6, and mine does this, is the one you downloaded newer than 1.6?
    mike sr

Similar Threads

  1. Problem with AgieCut 120 MMD, Agiepuls Generator!
    By julioykaly in forum General Waterjet
    Replies: 18
    Last Post: 06-17-2019, 09:45 PM
  2. signal generator problem? TM2
    By Geo-Con in forum Torchmate
    Replies: 2
    Last Post: 03-09-2015, 02:21 AM
  3. Carving text with Sprutcam?
    By mrquacker in forum Tormach Personal CNC Mill
    Replies: 5
    Last Post: 04-01-2012, 06:04 AM
  4. Need input on text problem
    By Blacksunshine in forum DIY CNC Router Table Machines
    Replies: 1
    Last Post: 12-01-2008, 10:04 PM
  5. SL-3B DC. Tacho. Generator problem - spindle drive
    By nlh in forum Mori Seiki lathes
    Replies: 4
    Last Post: 01-15-2008, 08:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •