509,656 active members
3,718 visitors online
Register for free
Login
IndustryArena Forum > CAM Software > Uncategorised CAM Discussion > Can I open up a toolpath in AutoCAD
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Neuer Benutzer
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    0

    Unhappy Can I open up a toolpath in AutoCAD

    Hello,

    I'm having a problem with something I'm making. I've got some contours that I need to mill out of foam on an AXYZ table, I'm going to use a 10mm cutter for this. Afterwards I am going to laser out veneer strips to stick to the contours.

    My problem is that the contours I have will not mill out exactly as on the drawing due to the diameter of the 10mm cutter not being small enough to go around and will give me some rounded edges, this is not a problem. The problem is that I need to be able to get the lines that the tool will follow when it cuts and load it into AutoCAD so I can cut the exact shapes for the veneer to fit the ones left by the milling machine.

    I am using ArtCAM Express to create the NC files for milling.

    Does anyone know how to do this?

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    711
    Select the vector the toolpath is calculated from. Then offset the vector by the tool radius. Should work right?

  3. #3
    Gold Member
    Join Date
    May 2004
    Posts
    4519
    ArtCam should have an offset function. Not sure what AutoCad has to do with it. AutoCad will not open an NC file if that is what you are asking. Maybe ArtCam can export to DXF?

Similar Threads

  1. Mastercam Regenerates Toolpath Everytime I open?
    By Ecmdrw5 in forum Mastercam
    Replies: 3
    Last Post: 06-21-2011, 12:30 PM
  2. Dumb AutoCad Question (Open window won't come up)
    By MaxxMan-X in forum Autodesk
    Replies: 24
    Last Post: 02-28-2011, 08:16 AM
  3. Help: Autocad 2000 (Autocad Error aborting)
    By Holmes_ca in forum Autodesk
    Replies: 5
    Last Post: 05-07-2010, 02:07 PM
  4. Open AutoCad .dwg File in Bobcad v.21?
    By Nat Wheatley in forum BobCad-Cam
    Replies: 2
    Last Post: 07-31-2009, 01:49 PM
  5. Can't open toolpath editor ..!
    By kwanthay in forum Post Processors for MC
    Replies: 1
    Last Post: 08-15-2008, 02:41 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •