502,601 active members
4,966 visitors online
Register for free
Login
Page 5 of 6 3456
Results 49 to 60 of 67
  1. #49
    Registered
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    727
    Way to go Jon!

    In addition to all of the hardware listed in a previous post, I also have Mach3 with license (of course) installed on my system. I still had problems when opening the J2.DXF file. Jon, or anyone else with Mach3 + license, any issues with the J2 file?

    HayTay

  2. #50
    Registered
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    118
    J2 is a NOGO... I followed it to the OCX that we are running to load the DXF's and it can't do it I don't think there is anything that I can do to fix it...


    BTW do any of you know how to read a spline from a DXF file?

    Thanks
    Brian

  3. #51
    Registered
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    14

    LazyCam beta 1.0

    Just been playing with LazyCam and it seems to hang every time you click on any of the cleanup Image buttons, files opened are known good DXF's and the same problem happens on two different machines with different Proc/mem etc, maybe a graphics problem ?

    Hopefully the bugs will be fixed as it looks pretty impressive - nice and simple !

    Looking forward for future developments

  4. #52
    Gold Member
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    1361
    give up on j2, in solidworks dwg/dxf editor it has options for binary or ascii and I think the j2 is binary and doesnt work.

    its the same graphic as j I believe.

    Will this program be able to read 3d lines? like if I draw lines that change in z value, will they be recognized and program from them?


    Jon

  5. #53
    Community Moderator ger21's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    33852
    Quote Originally Posted by Barker806
    BTW do any of you know how to read a spline from a DXF file?
    Does this help?
    http://usa.autodesk.com/adsk/servlet...&siteID=123112

    More specifically, : http://www.autodesk.com/techpubs/aut.../dxf/index.htm

    Older versions of .dxf didn't support splines, but that shouldn't affect you, you just read what you want.
    Gerry

    UCCNC 2017 Screenset
    http://www.thecncwoodworker.com/2017.html

    Mach3 2010 Screenset
    http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

    JointCAM - CNC Dovetails & Box Joints
    http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html

    (Note: The opinions expressed in this post are my own and are not necessarily those of CNCzone and its management)

  6. #54
    Gold Member
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    1361
    Someone sent me a spline converter, but its just a trial.

    I just tried to generate some code from Lazy Cam and I got no Z numbers. I played with the check box with generate Z depth and still got nothing.


    Jon

  7. #55
    Registered
    Join Date
    May 2005
    Posts
    925
    Just tried my early posted files and now they open fine in lazycam 1.02 !!! woohoo


    Pablo

  8. #56
    LetterCAM.com
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    186
    I just watched the demo of LazyCam and it looks awsome! I use SheetCam to load DXF files and to create the toolpath because I want the inside areas cut first. Looks like this will replace SheetCam now.
    LetterCAM CNC Software
    http://www.LetterCAM.com

  9. #57
    Registered
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    163
    were can I get version 1.02?

  10. #58
    Registered
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    169
    How much will lazy cam cost after its release,And will it only work with mach?

  11. #59
    Registered
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    118
    The cost will be about 150 for the pay version in the end (I think...) I am working on excellon PCB Drilling code now... I have the files outputting as GCode and It seems to be working very well at this time . As for the Gcode output, I have redone the posting Class and it should put out MUCH better Gcode now.
    Next I am going to have to recode the drawing class like the post class (Nice to have it draw how it is going to cut ).

    Thank you all again for your help!
    Brian

  12. #60
    Community Moderator ger21's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    33852
    Brian, I thought it Art said it would be free for Mach3 users?
    Gerry

    UCCNC 2017 Screenset
    http://www.thecncwoodworker.com/2017.html

    Mach3 2010 Screenset
    http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

    JointCAM - CNC Dovetails & Box Joints
    http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html

    (Note: The opinions expressed in this post are my own and are not necessarily those of CNCzone and its management)

Page 5 of 6 3456

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •