541,026 active members*
4,134 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    1

    NCstudio 8.2 Going back to mechanical origin. Please help!

    Hi Everyone,

    I'm a very new in CNC. I have purchased Chinese router and now one moth later still not able to work with it. Hope that you may have the answers to few questions.
    I have Ncstudio v8.2 and have stuck with setuping of router on "Going back to mechanical origin" step.
    It performs precise calibration first on z axis, passes it and star apears next to z in NC state window. Then it performs calibration on y an x axis and doing that it stops with alarm. It shows that x and y axis are callibrated with star indication next to x and y axis in NC state window. Star disapears next to z. And two errors shows in O/I window saying that z and y axis limit switches are on.
    Then I toggle polarity for those axis, restarting, moving along axis a little away from switches, toggling polarity again back to N,
    restarting, starting "Back to mechanical origin" and there it does again same thing. With polarities on P it goes nuts when reaching limit switch motor doesn't stop, but continues to move axis and starts to squeak like crazy.
    What I'm doing wrong? How to perform Back to mechanical origin operation correctly? Is there a away to skip that step?

    Please help.
    Best regards,
    Rob
    Private (putinas at gmail.com)
    Attachment 227874

  2. #2

    Re: NCstudio 8.2 Going back to mechanical origin. Please help!

    Dear Rob,

    This is Engineer from Weihong, manufacturer of Ncstudio, please catch me on Skype: charles.weihong, we can do some remote control to deal with the issue.


    Best Regards

  3. #3

    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    1

    Arrow Re: NCstudio 8.2 Going back to mechanical origin. Please help!

    Hello Engr. Weihong,
    I am new to ncstudio and I encounter same problem with the post you replied.
    The problem is the y-axis goes off course from its workspace (green lines) and I dont know how to bring it back.
    I hope you can reply and help me with the problem. Thank you.

Similar Threads

  1. NCstudio 4.XXX and 5.XXX
    By victorofga in forum General CNC (Mill / Lathe) Control Software (NC)
    Replies: 8
    Last Post: 04-22-2015, 02:06 PM
  2. NcStudio help
    By Dhashna in forum Chinese Machines
    Replies: 0
    Last Post: 11-26-2013, 08:34 PM
  3. Ncstudio help
    By bachaar in forum Chinese Machines
    Replies: 0
    Last Post: 02-24-2013, 09:04 PM
  4. No Back To Origin For Laser Cutting Machine
    By omnicnc in forum Omni CNC
    Replies: 0
    Last Post: 09-13-2012, 06:20 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 09-11-2012, 09:29 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •