508,381 active members
2,564 visitors online
Register for free
Login
IndustryArena Forum > CNC Electronics > Spindles / VFD > Troubleshoot spindle start
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    25

    Troubleshoot spindle start

    Spindle won't start with switch in "computer" position? I hear a snap like a relay activates but no joy? Spindle does start with same switch in min-max rpm position?
    Intelitek prolight 3000 lathe, intelitek software program.
    All cnc stops at line with g32 canned threading, like controller doesn't recognize canned cycle.
    Any and all comments would be helpful.
    Thanks in advance
    Mike

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    42

    Re: Troubleshoot spindle start

    Did you ever figure out your problem? i having the same issue right now with my prolight 3000.

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    42

    Re: Troubleshoot spindle start

    do you still have this issue? i have the opposite problem. everything works on cnc but on manual it doesnt.

Similar Threads

  1. Spindle Won't Reach Speed after Brake On while Spindle Start
    By mflux_gamblej in forum Bridgeport / Hardinge Mills
    Replies: 44
    Last Post: 06-11-2014, 04:59 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 01-22-2014, 01:25 AM
  3. Mikini troubleshoot (spindle suddenly stops)
    By roberto123 in forum Mikinimech
    Replies: 14
    Last Post: 11-19-2011, 05:00 PM
  4. Help troubleshoot Lincoln SA 200
    By aawelderswife in forum Welding Brazing Soldering Sealing
    Replies: 2
    Last Post: 07-19-2008, 03:08 AM
  5. Troubleshoot DNC
    By phoodieman in forum Uncategorised MetalWorking Machines
    Replies: 6
    Last Post: 09-21-2006, 07:44 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •