510,030 active members
3,292 visitors online
Register for free
Login
IndustryArena Forum > CNC Electronics > Leadshine > ES-DH2306 Tuning Issue
Page 2 of 2 12
Results 13 to 19 of 19
  1. #13
    Did anyone ever get any answers to these issues? Having the same issue connecting to a HBS507.

  2. #14
    Neuer Benutzer
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    13

    Re: ES-DH2306 Tuning Issue

    Hi all,
    has anyone had any luck connecting the HBS86H drive with the protuner software? I found and resurrected a winXP machine, built the serial cable, and have tried all the COM ports (physical and numbered) on three identical drives but no joy. I get the same error messages as Kadmos, no connection.
    thanks

  3. #15
    Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    80

    Re: ES-DH2306 Tuning Issue

    Yes, I continue to be able to connect to the HBS86H drives by selecting one of the higher COM ports in the ProTuner combobox. The exact port that works is variable, so I just try them all in order until I find the one that works. It's a pain, but I haven't found an alternative solution.

    Sometimes on the first run thru non of COM ports will work, but unplugging the USB and powering down the drive and then connecting again seems to resolve that most of the time.

    For the record I am using Win7.

  4. #16
    Neuer Benutzer
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    13

    Re: ES-DH2306 Tuning Issue

    OK, so what happens when you try to connect to the wrong COM port? I've been through every number (1-10) and numbers 1 and 2 give me the 'communication fail!..' error, whereas all other com port numbers give me 'COM error'.

    Can you tell me which version of ProTuner you're using, or post a download link for your working version?
    Thank you for your answer!

  5. #17
    Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    80

    Re: ES-DH2306 Tuning Issue

    This is the version of ProTuner I've been using:
    https://drive.google.com/file/d/0B0f...w?usp=drivesdk

  6. #18
    Neuer Benutzer
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    13

    Re: ES-DH2306 Tuning Issue

    HALLELUJA! So that is not a version I'd tried yet (I tried 3 other versions, numbered either 1.2 or 1.3, with no luck). Connected with the driver using COM1 on the very first attempt, just now. Thank you so much. I'm heading back in with the ProTuner manual to see if I can tweak my setup to behave itself better; I'll report back, but this is a bit of progress.
    Thanks again KCJ!
    Andy

  7. #19
    Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    80

    Re: ES-DH2306 Tuning Issue

    Hurray! Glad that worked for you! There are so many versions of ProTuner out there it gets really confusing.

Page 2 of 2 12

Similar Threads

  1. G320 motor tuning issue with Fluke 124 scope
    By turbotoys in forum Gecko Drives
    Replies: 1
    Last Post: 12-16-2013, 11:54 PM
  2. G540 Motor Tuning Issue
    By csdisme in forum Gecko Drives
    Replies: 3
    Last Post: 07-26-2012, 01:54 AM
  3. Cambam issue or Mach 3 Issue??
    By tracyranson in forum CamBam
    Replies: 11
    Last Post: 07-11-2011, 04:03 PM
  4. Tuning motors issue
    By BrassBuilder in forum Benchtop Machines
    Replies: 1
    Last Post: 12-03-2010, 07:11 PM
  5. Help with selector switch wiring issue (***actually a motor issue***)
    By BEDFORD in forum Charter Oak Automation Support Forum
    Replies: 7
    Last Post: 04-07-2006, 09:19 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •