535,564 active members*
4,257 visitors online*
Register for free
Login
IndustryArena Forum > CAM Software > Vectric > Aspire > Need help with Toolpaths...
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    575

    Need help with Toolpaths...

    Trying my luck at Aspire and having some problems with tool paths and the model I've designed... its a dished model.

    After creating a roughing tool path it appears to me that the milling starts above the model and I'm not sure where or how to set it to "Z" Zero.

    Can anyone confirm this for me from the images I've attached?

    I'm assuming that the "Red" line indicates Z zero in the model, green lines Z up and Z Down and the blue lines X and Y movement.

    Adam,
    Gecko G540, Rack and Pinion Drives-X and A axis, 1/2-10 5 Start Acme-Z Axis
    4-THK HSR 25 Linear Slides, KL23H2100-35-4B, Power Supply-KL-600-48 48V

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    562

    Re: Need help with Toolpaths...

    The Red is your safe z travel height I believe. You set the Z zero on the first material setup page, either top or the bottom of the material. Take a look at the tutorial they are much help.

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    575

    Re: Need help with Toolpaths...

    Thanks for the post...

    I ran a test piece last night and it seems to have come out correctly.. I think you are correct, the "Red" line was the Safe Z.

    Adam,
    Gecko G540, Rack and Pinion Drives-X and A axis, 1/2-10 5 Start Acme-Z Axis
    4-THK HSR 25 Linear Slides, KL23H2100-35-4B, Power Supply-KL-600-48 48V

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    192

    Re: Need help with Toolpaths...

    Quote Originally Posted by adam_m View Post
    Thanks for the post...

    I ran a test piece last night and it seems to have come out correctly.. I think you are correct, the "Red" line was the Safe Z.

    Adam,
    Correct the 'RED' is your Safe Z at whatever distance you entered for the toolpath. And yes, actuall 'Z0' is from the part face or bottom.

Similar Threads

  1. Replies: 23
    Last Post: 10-31-2014, 03:26 PM
  2. 3D Toolpaths
    By coykiesaol in forum General Jewelry Design Software
    Replies: 0
    Last Post: 11-09-2010, 08:21 AM
  3. Can anyone help me with toolpaths for this???
    By cloverfield333 in forum Mastercam
    Replies: 19
    Last Post: 12-21-2009, 04:21 PM
  4. new 3d toolpaths
    By camtd in forum GibbsCAM
    Replies: 0
    Last Post: 01-01-2009, 10:06 PM
  5. Need help with toolpaths.
    By vigilante212 in forum Mastercam
    Replies: 9
    Last Post: 11-14-2007, 10:51 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •