508,024 active members
2,589 visitors online
Register for free
Login
IndustryArena Forum > MetalWorking Machines > Milltronics > Partner 1F w/ Centurion V first start up problems
Page 3 of 3 123
Results 25 to 33 of 33
  1. #25
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    118

    Re: Partner 1F w/ Centurion V first start up problems

    Have you pulled acroloop cards out and clean slots and gold fingers and re installed?

  2. #26
    Registered
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    19

    Re: Partner 1F w/ Centurion V first start up problems

    I did have the card cage out last fall to clean the card fingers and replace the CMOS battery. I can’t remember if I cleaned the card slots themselves though. I’ll try that again and reseat everything today. Are there any tests I can run on the card cage components themselves before connecting it to the machine again?

  3. #27
    Registered
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    19

    Re: Partner 1F w/ Centurion V first start up problems

    Well, I believe I found the problem. Looks like the -12v trace on the board is corroded to hell from that CMOS battery leak. Probing for continuity from the ATX power header to the -12v pin on the ISA slot showed nothing. Checked the +12v the same way and it was just fine.

    So it looks like I'll be searching for another old antiquated 386/486 board or diving into putting my own SBC together.

    386 board is toast by Michael Hagen, on Flickr


    And for comparisons, this is how it looked back in October


    Untitled by Michael Hagen, on Flickr

  4. #28
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    118

    Re: Partner 1F w/ Centurion V first start up problems

    Id try and run jumper wires before tossing board. What do you have to lose? Quite a few of my acroloop cards and sim disks have evidence of that

    Ron

  5. #29
    Registered
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    19

    Re: Partner 1F w/ Centurion V first start up problems

    I did in fact add a jump wire for the -12v trace and I was able to run the mill without a hitch. I should be able to make some chips while I piece together a SBC for this thing after all. Thanks to rl49 for pointing me in the right direction.

  6. #30
    Registered
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    467

    Re: Partner 1F w/ Centurion V first start up problems

    My original motherboard was toast for the same reasons. I found a NOS replacement on Ebay for under $100 if I remember correctly and a friend rebuilt the whole pc using a CF card instead of the simdisk and hard drive.

  7. #31
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    118
    I gave up trying to find ebay boards.

    If you are thinking of doing the SBC yourself I would contact Sportybob as my total costs buying the boards new and getting the software upgrades from Milltronics was about the same as getting him to do and he has capabilities to test acroloop cards.



    Ron
    Last edited by rl49; 08-19-2018 at 11:02 AM.

  8. #32
    Registered
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    518

    Re: Partner 1F w/ Centurion V first start up problems

    I can help with an older 386 Motherboard or a SBC update
    Call me
    952-288-6340

    sportybob

  9. #33
    Member
    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    3
    Hi Stagen, what about your machine is working now?, i just get one like yours and after some headaches and sleepless now is working but ATC not work Yours is working?, also like your it has a ugly noise from x axis at movement but i think will change rails and linear blocks. originaly like your mine run away at reset and i found is an x axis encoder wire broken now all is working fair good but not ATC. can you share your set up ATC macros?, also i recomend you use an usb floppy emulator i doo and works fine.

Page 3 of 3 123

Similar Threads

  1. Partner 1G Centurion V 450 error
    By BilletCharlie in forum Milltronics
    Replies: 8
    Last Post: 07-06-2012, 02:34 AM
  2. Milltronics Partner III / Centurion IV
    By JoshuaJ in forum Milltronics
    Replies: 8
    Last Post: 12-22-2011, 05:14 AM
  3. Replies: 37
    Last Post: 01-27-2011, 08:10 PM
  4. Partner IV w/Centurion V Problems
    By KurtsKustom in forum Milltronics
    Replies: 19
    Last Post: 05-10-2008, 01:53 AM
  5. Partner centurion 1 control
    By jas6142 in forum Milltronics
    Replies: 1
    Last Post: 12-04-2006, 05:49 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •