541,026 active members*
3,965 visitors online*
Register for free
Login
IndustryArena Forum > MetalWorking Machines > Harrison Alpha > Help with the Harrison Alpha 550 machine - "SERVO ALARM"
Page 2 of 2 12
Results 21 to 24 of 24
  1. #21
    Member
    Join Date
    May 2016
    Posts
    500

    Re: Help with the Harrison Alpha 550 machine - "SERVO ALARM"

    Hi John
    Please send me a message with your mobile number on it as I may need to talk you through the diagnosis

  2. #22
    Member
    Join Date
    May 2016
    Posts
    500

    Re: Help with the Harrison Alpha 550 machine - "SERVO ALARM"

    Hi John
    That serial number indicates it is an Alpha S have you checked what the alarm is by switching it over to the Fanuc side

  3. #23

    Join Date
    Mar 2021
    Posts
    1

    Re: Help with the Harrison Alpha 550 machine - "SERVO ALARM"

    Hi mbservice. Our alpha 550, with a 21-TB, just started doing the same thing as the original poster. Both axis are giving a servo alarm and the 21-TB lights up a red light alarm in the 2nd spot. I'm not sure how to enter diagnostics and alarms on this. Could you please help me?

  4. #24
    Member
    Join Date
    Mar 2021
    Posts
    3

    Re: Help with the Harrison Alpha 550 machine - "SERVO ALARM"

    Hello All

    New to this and the FANUC GE on Harrison Alpha 400, 1996, need help with SERVO alarm just bought machine not knowing anything about these, thought I could apply the knowledge of FANUC OT etc, I am very wrong, so purchased without manuals.

    I don't know if you have to home these like for the Old Colchester CNC 2000 machines, Hardware very similar but software not.

    Any advice would be helpful plus manuals, from this thread on the forum there is a method for placing into diagnostics for troubleshooting etc.

    Any help and advice very much appreciated.

    Many thanks

    Ian

  5. #25
    Member
    Join Date
    Mar 2021
    Posts
    3

    Re: Help with the Harrison Alpha 550 machine - "SERVO ALARM"

    I now have the original manuals and, it is pointing to the I/O or main board, managed to work out the diagnostics.
    I am seeing all the contactors closed except K3, this turns the power on for the Servo drives. Traced through the 110V circuit, looks link a serial link into CP3 through the two servos.

    I assumed the electrical circuit will complete when, guessing, the Main FANUC control turns them on, I don't have the details for the circuits within the servos.

    Tested the solenoid for K3 and that operates fine.

    I cleaned out the PCB's for the control and I/O, came up with parity error, I have managed to reset the memory, but now have no parameters and get a screen full of servo messages like 'error detecting servo'.

    Only thing I cannot seem to do is get the machine back into manual mode, it is sitting in MDI with errors on the screen

    Any advice would be appreciated.

Page 2 of 2 12

Similar Threads

  1. Fanuc 6MB11 "2013 magazine servo unit alarm".
    By Leblondmakino in forum Fanuc
    Replies: 8
    Last Post: 03-11-2020, 03:36 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 09-10-2018, 09:21 PM
  3. Servo alarm 414 Harrison ge fanuc Alpha 400 lathe
    By davide.castro in forum Fanuc
    Replies: 5
    Last Post: 08-25-2013, 07:01 PM
  4. Harrison Alpha 550 - Servo alarm
    By Marvv89 in forum Harrison Alpha
    Replies: 2
    Last Post: 04-17-2013, 03:45 PM
  5. Replies: 6
    Last Post: 07-16-2010, 09:00 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •