510,137 active members
3,425 visitors online
Register for free
Login
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    13

    Maho 500C, error M01

    Hi good day,

    I am checking a Maho 500c, this have Philips cnc 432, the second pcb of the side left is Centr. Proc. Mod have fail, i remove this and screen have the form of chessboard, then i put other pcb of other control, then screen is re-established but say error M01, have some doubt

    The pcb original have code 4022 226 3340 with the CI 6053/310 , CPU 620,
    and the reemplacement has code 4022 226 3381 with this CI 6053/311 CPU 713

    This can affect the constants?, because when i enter to see them, they all appear with the label "incorrect".
    Or this is due only to the low battery.?

    thanks
    Renato

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    64

    Re: Maho 500C, error M01

    You original board may be fine. The battery my be going bad and you lost some of the machine constants. A POOR BATTERY CAN DO VERY STRANGE THINGS!

  3. #3
    Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    13

    Re: Maho 500C, error M01

    thanks, the pcb original is fault, i put these and chessboard same appears, i put the centr. proc. mod of the other maho and error M01 appears, as you say, this can be parameter, i no have form of tested because maho is in other city.

    same forme the two maho say error M01 with the same pcb centr. proc. mod. code 4022 226 3381.

    Renato

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    64

    Re: Maho 500C, error M01

    The M01 error is a "checksum error machine constant memory" (RAM memory)

    Hopefully you have a copy on the constants for your machine and the software level it's at.
    Pull the RAM memory board let it discharge for 15 minutes, put it back in and try loading the machine constants.
    If the M01 doesn't clear go to the "part program memory" unlock it and clear all. Do the same for the "macro memory" and the "tool memory".
    You may not see anything in those memories BUT do the clear all.
    I'm pretty sure you have a -9 control on that machine. There a switch in the control cabinet you flip to get into the constants memory. Flip that switch on and off a few times.
    That switch has been the source of M01 errors on 2 of my machines.
    If you don't have a list of the machine constants for 311 level software let me know I have the master list and I have the constants for a 700C I could send you.
    Good luck!

  5. #5
    Hi guys. I have a maho graziano gr 500

    Need help because i lost constants. Help me please

Similar Threads

  1. Maho mh700s I58 error
    By D1N1 in forum Deckel, Maho, Aciera, Abene Mills
    Replies: 2
    Last Post: 08-27-2018, 08:11 AM
  2. Maho 500C adjusting gibs
    By mr_ping in forum Deckel, Maho, Aciera, Abene Mills
    Replies: 0
    Last Post: 04-02-2018, 05:40 PM
  3. Maho 500C and Maho 500 E2
    By F45CNC in forum Deckel, Maho, Aciera, Abene Mills
    Replies: 0
    Last Post: 06-10-2013, 10:39 PM
  4. Deckel Maho DMU 60 I01 error
    By bigfoott in forum Deckel, Maho, Aciera, Abene Mills
    Replies: 1
    Last Post: 03-04-2013, 08:59 PM
  5. maho mh1000c error
    By trex1000 in forum Deckel, Maho, Aciera, Abene Mills
    Replies: 0
    Last Post: 02-25-2010, 06:27 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •