499,864 active members
5,715 visitors online
Register for free
Login
Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    Fanuc Yellow Cap to Gecko 320X

    Hi,

    I am at a loss here as to what my problem is.

    I had my machine running fine up until a few days ago. I moved some of the components into a second cabinet due to noise issues through my USB.

    When I hooked everything back up, both axis started moving on their own and have remained uncontrollable. I confirmed my pinout. I have since unhooked the Z drive servo to try working one at a time. My status lights on the drive show green.

    Is anybody else running gecko drives to yellow cap servos? Odd thing is that I have another machine running the same setup and it is fine.

    I have about 7 hours into troubleshooting and feel like I'm worse off than when I started. Any experts that can weight in?

    Thanks

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    3240

    Re: Fanuc Yellow Cap to Gecko 320X

    Maybe you have the X & Y encoders or motor outputs crossed when you reconnected?

Similar Threads

  1. Gecko 320x
    By gabedrummin in forum Gecko Drives
    Replies: 2
    Last Post: 10-24-2016, 07:04 PM
  2. gecko 320x drive
    By pchfurniture in forum Gecko Drives
    Replies: 5
    Last Post: 12-01-2015, 02:48 AM
  3. Gecko 320X adjustment using a scope
    By Evolution in forum Gecko Drives
    Replies: 0
    Last Post: 02-14-2012, 12:36 AM
  4. Will A Gecko 320X drive these?
    By Jackal66 in forum Gecko Drives
    Replies: 11
    Last Post: 11-08-2011, 02:01 AM
  5. Why use breakout board with Gecko 320X?
    By pp7 in forum Benchtop Machines
    Replies: 6
    Last Post: 04-18-2011, 08:10 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •