535,457 active members*
2,907 visitors online*
Register for free
Login
IndustryArena Forum > General Manufacturing Processes > Turning > G71 and IF statements in Haas
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    7

    G71 and IF statements in Haas

    Hi all.
    I work in a production shop that produces shafts for conveyor rollers. These shafts vary slightly in dimensions for different clearances or bearing fits but have the same general shape. I wrote a macro that uses g71 to rough turn the profile and I have an if statement in the pq block. I test ran my macro in NC plot and everything works hunky dory but when I take it to the Haas controller it alarms out with "unexpected code". Can the controller read the statements in the canned cycle pq block? Or is it most likely a syntax error?
    Thanks for watching

  2. #2
    Member
    Join Date
    Aug 2020
    Posts
    2

    Re: G71 and IF statements in Haas

    I also find out about this, hoping to find the best answer! tunnel rush

  3. #3
    Member
    Join Date
    Nov 2020
    Posts
    5

    Re: G71 and IF statements in Haas

    I have learned about it but not much, thanks for your information

    wuxiaworld

Similar Threads

  1. if statements...
    By deadlykitten in forum Okuma
    Replies: 10
    Last Post: 11-07-2015, 01:46 AM
  2. Different Format Statements for different conditions?
    By slideleft in forum Post Processors for MC
    Replies: 4
    Last Post: 09-22-2011, 12:17 AM
  3. Format Statements
    By Xavior in forum Mastercam
    Replies: 5
    Last Post: 09-08-2011, 12:28 PM
  4. comment statements
    By compfranon in forum ArtCam Pro
    Replies: 0
    Last Post: 09-04-2011, 02:13 AM
  5. If / Then Statements
    By Nanker in forum G-Code Programing
    Replies: 6
    Last Post: 10-23-2004, 06:11 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •