508,296 active members
2,954 visitors online
Register for free
Login
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    1928

    Swapping Work Offsets On One Job

    Anybody do something like setup two parts in two vices on the mill and zero G54 to one and G55 to the other? Any issues with this with PathPilot. I can't imagine there should be, but...

    I have done it many times under Mach 3 on my KMB1 with no issues over the years. Often I swap work offsets back and forth multiple times to save on tool changes. Just the first time I've done it under PathPilot. I guess I'll find out. I just laid out a job that way for the 1100.
    Bob La Londe
    http://www.YumaBassMan.com

  2. #2
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    370

    Re: Swapping Work Offsets On One Job

    No issues at all.
    I use G54, G55, G56 etc. for multiple part setups with Pathpilot..
    I've even used the G52 "Shift" gimmick for a special job that required a lot of small parts profiled out of a flat sheet.

  3. #3

    Re: Swapping Work Offsets On One Job

    if it's programmed right then pathpilot will use the offsets that it's provided with

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    1928

    Re: Swapping Work Offsets On One Job

    Yep, so far looks good. Only issue is I forgot to set a style and tool for one operation in CAM. It wanted to drill the next set of holes with a tap. LOL. Fortunately I was standing there.

    Quote Originally Posted by RussMachine View Post
    No issues at all.
    Quote Originally Posted by RussMachine View Post
    I use G54, G55, G56 etc. for multiple part setups with Pathpilot..
    I've even used the G52 "Shift" gimmick for a special job that required a lot of small parts profiled out of a flat sheet.
    I'll have to look up that G52 "Shift" gimmick. Don't recall having used G52. I use G53 all the time for "safe" moves and tool changes.

    ~~~~ Ah, I have used it a long time ago. I do that automatically using the nesting capability in my CAM program instead now.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Offset 0.jpg   Offsets 1.jpg   Offsets 2.jpg  
    Bob La Londe
    http://www.YumaBassMan.com

Similar Threads

  1. Fauna 21T tool offsets and work offsets
    By tar356 in forum Fanuc
    Replies: 2
    Last Post: 09-22-2017, 12:44 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 12-23-2015, 05:52 PM
  3. Help understanding work offsets and extended work offsets
    By tomvoutsas in forum Tormach Personal CNC Mill
    Replies: 1
    Last Post: 09-20-2013, 06:35 AM
  4. Work Offsets
    By Brad Morris in forum Mechanical Calculations/Engineering Design
    Replies: 0
    Last Post: 02-28-2010, 11:59 PM
  5. Work Offsets
    By new2cnc in forum Mastercam
    Replies: 3
    Last Post: 04-30-2005, 04:04 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •