510,001 active members
4,000 visitors online
Register for free
Login
IndustryArena Forum > CAM Software > Mastercam > Why can't I use one pass here?
Results 1 to 3 of 3

Hybrid View

  1. #1

    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    2

    Question Why can't I use one pass here?

    the part is ~.53" and I'm using a 1.0" bull end mill (r=.0315) but master cam tells me it can't do one pass because its not big enough?
    Any clues would be good thanks!

    ETA: the file is attached, as well as a picture of the issue

  2. #2
    Flies Fast
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    2803

    Re: Why can't I use one pass here?

    Turn on "Auto Angle" ... or set "Rough Angle" to 90° or 270° to machine the thinner section

  3. #3

    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    2

    Re: Why can't I use one pass here?

    omagosh, thank you. The instructor gave us hard limit on our verify time, and you just saved me 10 seconds, and gave me the finish I want

Similar Threads

  1. Bad cut on second pass
    By L0UIE in forum General Laser Engraving / Cutting Machine Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-31-2017, 01:11 PM
  2. To buy or pass?
    By A1CNC in forum Fadal
    Replies: 5
    Last Post: 08-19-2015, 12:45 PM
  3. Pass Through?
    By Jtron5 in forum General Laser Engraving / Cutting Machine Discussion
    Replies: 15
    Last Post: 02-09-2011, 09:45 PM
  4. Step over 2nd/3rd pass
    By Sjotime in forum DIY CNC Router Table Machines
    Replies: 11
    Last Post: 12-09-2010, 07:30 AM
  5. Bad pass
    By ozstockman in forum Wood Working Tooling
    Replies: 12
    Last Post: 01-04-2010, 08:32 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •