548,545 active members*
2,204 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    CW-5200 not cooling

    Good evening all!

    Just a short question in case anyone else has faced the same problem,

    Chiller powers up and looks fine, however it doesn’t cool down the water at all! Once turned on the water slowly heats up.

    I’ve tried a few test pieces with the ambient temp been around 24, the water temp climbs up to mid 30’s and sets off the E2

    Any help would be greatly appreciated!

    Many thanks Jacko

  2. #2
    Quote Originally Posted by Jackson4911 View Post
    Good evening all!

    Just a short question in case anyone else has faced the same problem,

    Chiller powers up and looks fine, however it doesn’t cool down the water at all! Once turned on the water slowly heats up.

    I’ve tried a few test pieces with the ambient temp been around 24, the water temp climbs up to mid 30’s and sets off the E2

    Any help would be greatly appreciated!

    Many thanks Jacko



    I'm having this same issue, did you ever find an answer. Was working fine for first couple weeks, now it won't get cool enough, and it heats up super fast. Although the copper pipes feel cool to the touch, the compressor gets pretty hot though

Similar Threads

  1. LMS 5200 mini lathe spindle wobbling
    By dimbmw in forum Mini Lathe
    Replies: 6
    Last Post: 12-18-2017, 05:11 PM
  2. s&a cw-5200 chiller
    By curious in forum General Laser Engraving / Cutting Machine Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 12-29-2014, 10:55 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 06-02-2014, 07:24 PM
  4. Spindle cooling with PC Liquid cooling system
    By enforcer in forum DIY CNC Router Table Machines
    Replies: 9
    Last Post: 02-07-2012, 09:02 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •