535,190 active members*
3,593 visitors online*
Register for free
Login

Thread: Switch

Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    5

    Switch

    I have a home built cnc router that has x y z axis and just added a axis. what i do now is unplug Y motor and plug in A motor, is thier a toggle switch that will do this . all motors are 4 wire so 4 wires in from control box 8 wires out to A and Y. suggestions please.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    215

    Re: Switch

    There are 4 pole double throw switches available If you must do it that way. Be sure to turn the power off before moving the switch so yo u don't blow the driver. I would find a way to add another stepper driver instead.

    You could actually get away with a DPDT switch and just the positive leads and leave the negatives connected. Again, power off switching only.

  3. #3

    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    5

    Re: Switch

    thank you for the help i will try the switch. money very tight at the moment but will use the proper way when i can.

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    227

    Cool Re: Switch

    As @rcheli write ALWAYS TURN OFF power before flipping a switch or your tight budget will be blown with the drivers
    Make no mistake between my personality and my attitude.
    My personality is who I am. My attitude depends on who you are.

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 10-12-2020, 09:23 AM
  2. MACH 3, Warp9 smooth stepper, Leadshine mx4660 Limit switch home switch woes HELP
    By cabinman in forum Mach Software (ArtSoft software)
    Replies: 0
    Last Post: 01-14-2018, 08:26 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 09-21-2015, 05:14 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •