504,399 active members
5,356 visitors online
Register for free
Login
IndustryArena Forum > MetalWorking Machines > Fadal > Amplifier fault on X axis.
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    29

    Amplifier fault on X axis.

    Fadal VMC 6030 CNC88HS. Powered up, select 'Jog', amplifier fault message on whatever axis I select. Power down, hooked a jumper on the 1100-1b board,right side of fuses, between 12 and 16 to bypass stop condition. Powered up, 'Jog', select Z and move, select Y and move, select X and 'amplifier fault X axis. Swap axis cards, no change. Had motor rebuilt ($$) no change.

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    29
    The amp that had initially tested good, now proved to be defective. Replaced it (X axis), and with the rebuilt motor, and alarms were cleared, all axis functional.

Similar Threads

  1. fadal servo amplifier fault
    By bala955 in forum Fadal
    Replies: 15
    Last Post: 06-17-2015, 12:00 AM
  2. Z axis Amplifier Fault on Fadal 4020
    By Fudd in forum Fadal
    Replies: 2
    Last Post: 08-29-2006, 11:01 PM
  3. Z Axis Drive Fault
    By jeremy_d in forum Servo Motors / Drives
    Replies: 2
    Last Post: 08-16-2006, 04:04 AM
  4. C axis fault
    By Rudee in forum Fadal
    Replies: 3
    Last Post: 05-13-2005, 05:58 PM
  5. Axis Drive Fault
    By Bluey in forum Machine Problems, Solutions , Wireless DNC, serial port
    Replies: 3
    Last Post: 11-04-2004, 01:54 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •