562,354 active members*
3,768 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    49

    G81/G83 can cycles on 0T

    Is it possible to use G81/G83 can cycles on 0T? We cannot seem to figure this out. Machine is a Hardinge Conquest lathe. Parameter change?

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    319

    Re: G81/G83 can cycles on 0T

    On a lathe on Z axis drilling try G74

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    487

    Re: G81/G83 can cycles on 0T

    I run an 0TA control on a SZIM lathe. As lshingleton mentioned, you'll want to use G74.

    You may find this handy:
    https://www.helmancnc.com/simple-cnc...rilling-cycle/

  4. #4
    Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    790

    Re: G81/G83 can cycles on 0T

    Parameter 909#3 usually opens this option

  5. #5
    Registered
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    794

    Re: G81/G83 can cycles on 0T

    Quote Originally Posted by guhl View Post
    Parameter 909#3 usually opens this option
    Please do not show option paramater in public
    you have to do it in private
    Please read the rules
    Will not be a next time
    cheers

  6. #6
    Registered
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    992

    Re: G81/G83 can cycles on 0T

    How old is the machine? older machine probably not have it at all.
    The best way to learn is trial error.

  7. #7
    Community Moderator RaderSidetrack's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    20

    Re: G81/G83 can cycles on 0T

    Quote Originally Posted by zavateandu View Post
    Please do not show option paramater in public
    you have to do it in private
    Please read the rules
    Will not be a next time
    cheers
    I'm posting this message as a CNCZone Moderator.

    I, and several other Moderators, are not aware of a rule that says "option parameters" can not be posted in CNCZone threads. We would welcome a link to such a rule, or further explanation.

  8. #8
    Flies Fast
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    2905
    Quote Originally Posted by RaderSidetrack View Post
    I'm posting this message as a CNCZone Moderator.

    I, and several other Moderators, are not aware of a rule that says "option parameters" can not be posted in CNCZone threads. We would welcome a link to such a rule, or further explanation.
    Oh-oh
    You cannot fathom the can-of-worms you have just opened
    Hope your pockets have lots of cash to pay the suits from FANUC for allowing propriety info to be displayed on a public forum
    You may as well say its OK to allow ppl to put up pirate software links for CAD or CAM wannabes

  9. #9
    Flies Fast
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    2905
    Quote Originally Posted by RaderSidetrack View Post
    I'm posting this message as a CNCZone Moderator.

    I, and several other Moderators, are not aware of a rule that says "option parameters" can not be posted in CNCZone threads. We would welcome a link to such a rule, or further explanation.
    Found the rule....
    Posted by CNCAdmin as a "Sticky" @ the top of Fanuc forum
    https://www.cnczone.com/forums/fanuc/53037-cnc-software-4.html

    I suggest the "Moderators" take a refresher at their rules & regs.

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 02-11-2021, 08:00 PM
  2. Help with G81
    By Steven74 in forum G-Code Programing
    Replies: 16
    Last Post: 11-28-2012, 03:02 PM
  3. Mach3Turn Canned Cycles G81-G89
    By sysel in forum Mach Lathe
    Replies: 2
    Last Post: 05-27-2012, 12:15 AM
  4. need help with drill cycles, G81 etc.
    By cabledude in forum Machines running Mach Software
    Replies: 3
    Last Post: 12-08-2011, 11:00 PM
  5. Why is G81 doing this?
    By Rico55 in forum Machines running Mach Software
    Replies: 4
    Last Post: 05-20-2011, 08:33 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •