565,467 active members*
2,196 visitors online*
Register for free
Login
IndustryArena Forum > CNC Electronics > Spindles / VFD > VFD YL620-A P00.06 Highest output voltage ??
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    312

    VFD YL620-A P00.06 Highest output voltage ??

    Hi..

    I want to connect a BLDC bodine 34B6FEBL to a VFD YL620-A
    https://www.bodine-electric.com/prod...dc-motor/3409/

    The motor is 130 volt.
    The input voltage on the YL620-A is 220 Volt.

    Can this setting:

    P00.06 Highest Output Voltage 10.0% - 150.0 %

    be used to set the output of the YL620-A to 130 volt ??

    How does this work ?

    Is this how to do it ?

    ( 130 / 220 ) * 100 = 59

    SET P00.06 59 ???

    Attachment 488528


    Any other suggestions on how to make this work ?

    Thanks.. Vroemm...

  2. #2
    Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    15112

    Re: VFD YL620-A P00.06 Highest output voltage ??

    Quote Originally Posted by vroemm View Post
    Hi..

    I want to connect a BLDC bodine 34B6FEBL to a VFD YL620-A
    https://www.bodine-electric.com/prod...dc-motor/3409/

    The motor is 130 volt.
    The input voltage on the YL620-A is 220 Volt.

    Can this setting:

    P00.06 Highest Output Voltage 10.0% - 150.0 %

    be used to set the output of the YL620-A to 130 volt ??

    How does this work ?

    Is this how to do it ?

    ( 130 / 220 ) * 100 = 59

    SET P00.06 59 ???

    Attachment 488528


    Any other suggestions on how to make this work ?

    Thanks.. Vroemm...
    That VFD Drive or any VFD Drive is going to have a very hard time driving a BLDC motor, these VFD Drives are only for 3 Phase AC motors not for DC motor you have.

    You would need a Drive like this to make it work / run.
    Mactec54

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    312

    Re: VFD YL620-A P00.06 Highest output voltage ??

    Quote Originally Posted by mactec54 View Post
    That VFD Drive or any VFD Drive is going to have a very hard time driving a BLDC motor, these VFD Drives are only for 3 Phase AC motors not for DC motor you have.

    You would need a Drive like this to make it work / run.
    Thank you very much. Very useful.

    The driver you mentioned is hard to get and very expensive.

    I tried to find a cheaper BLDC controler.

    But found none.

    Am i overlooking something ?

    An arduino BLDC controler suitable for this motor or something ?

    Are there BLDC controlers which work with lots of different BLDC motors ?

  4. #4
    Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    15112

    Re: VFD YL620-A P00.06 Highest output voltage ??

    Quote Originally Posted by vroemm View Post
    Thank you very much. Very useful.

    The driver you mentioned is hard to get and very expensive.

    I tried to find a cheaper BLDC controler.

    But found none.

    Am i overlooking something ?

    An arduino BLDC controler suitable for this motor or something ?

    Are there BLDC controlers which work with lots of different BLDC motors ?
    Here is some links I'm sure there are many suppliers, Check on Ebay as well.

    https://github.com/pekkaroi/bldc-drive

    https://www.anaheimautomation.com/ma...1d90a408e322ed

    https://www.made-in-china.com/produc...top&log_from=1
    Mactec54

  5. #5
    Registered
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    312

    Re: VFD YL620-A P00.06 Highest output voltage ??

    Thanks..

  6. #6
    Community Moderator Al_The_Man's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    24101

    Re: VFD YL620-A P00.06 Highest output voltage ??

    Quote Originally Posted by vroemm View Post
    The driver you mentioned is hard to get and very expensive.

    I tried to find a cheaper BLDC controler.

    But found none.

    Am i overlooking something ?
    A lot depends on how that motor expects to be commutated, IOW, does it have three commutation sensors or is there just the three 3ph motor leads?
    If it has sensors then you can look at some of the used servo motor controllers from A-M-C etc and run it open loop.
    If no sensors then you require a drive that is capable of self commuted operation.
    CNC, Mechatronics Integration and Custom Machine Design

    “Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.”
    Albert E.

Similar Threads

  1. VFD error 4 YL620
    By zhongche in forum Spindles / VFD
    Replies: 0
    Last Post: 10-13-2021, 07:49 AM
  2. YL620-A VFD setting question.
    By regpye in forum Spindles / VFD
    Replies: 12
    Last Post: 03-25-2021, 12:44 PM
  3. Vfd YL620-a initial setup
    By Terryble24 in forum Spindles / VFD
    Replies: 10
    Last Post: 12-20-2020, 05:04 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 10-19-2017, 12:48 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 03-20-2017, 12:38 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •