506,373 active members
2,692 visitors online
Register for free
Login
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    21

    X4 Setup sheets

    Anybody played with this new editor?
    I made one with our logo, and some other cool changes, but i cant figure out how to make it make a tool list like the old setup sheets.

    I print my new setup sheet and it prints 1 page per tool. A 12 tool job was 14 pages long.

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    45
    I would like to know more about the master cam setup sheets, any literature would be help full! thanks

  3. #3
    Moderator tobyaxis's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    4396
    I believe there is a large discussion about Set-Up Sheets on the Emastercam Forum.

    http://www.emastercam.com/cgi-bin/ul...cgi?category=1
    Toby D.
    "Imagination and Memory are but one thing, but for divers considerations have divers names"
    Schwarzwald

    (Note: The opinions expressed in this post are my own and are not necessarily those of CNCzone and its management)

    www.refractotech.com

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    45

    thanks

    Ok,
    I will look into it.

    Thanks,

  5. #5
    I haven't played with the new setup sheets in X4 yet, but here is an Article that walks you through the X+ setup sheet. It's an excellent setup sheet, free and easy to use.

  6. #6
    Registered
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    244

    setup sheet

    I just downloaded the setup sheet from the link posted here for Mastercam X4

    The language is in German for the setup sheet even when it is in the Mastercam toolbar. I am running Mastercam on a 64bit windows xp system.

    How do I change from German to English?

    Thank You

  7. #7
    Registered
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    244

    English

    I reread the instructions and installed lang.dll in the chook/x4 folder.

  8. #8
    Registered
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    0

    help

    I downloaded x+, I ahve used it before in x3.

    When I opened it in x4, I can't open the box, it is much to small to see any icons.

    any thoughts on how to expand it? it works on the other box's in x4.

    thanks for any help,

    Tony

Similar Threads

  1. Make setup sheets directly from your CNC programs and print them in Excel
    By ZedB in forum General CNC (Mill / Lathe) Control Software (NC)
    Replies: 7
    Last Post: 04-08-2009, 11:21 PM
  2. Looking for work sheets
    By automizer in forum Community Club House
    Replies: 0
    Last Post: 12-28-2008, 11:49 PM
  3. Cheat sheets....
    By KaesynCAM_Tech in forum Mori Seiki lathes
    Replies: 3
    Last Post: 09-30-2008, 03:47 PM
  4. Setup sheets
    By laka in forum Uncategorised CAM Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 09-18-2008, 07:10 PM
  5. set-up & operation sheets
    By Bill in forum Community Club House
    Replies: 9
    Last Post: 08-08-2003, 04:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •