504,019 active members
4,155 visitors online
Register for free
Login
Page 6 of 6 456
Results 61 to 70 of 70
  1. #61
    Registered
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    18

    Syntax ??

    Matt,
    Thanks for the information. Your program is really sweet! Nice work!

    Could you give me an example of the syntax to send an argument to scomm. Also, how can i tell if the port select is enable or not. I would like for scomm to just send whatever i send it and not prompt to select a port.

    What lang are you programming in? VB6 or VBnet would be my guess.

    Thanks again,
    Brian
    no problem!

  2. #62
    Registered
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    1876
    Quote Originally Posted by speedracer
    Matt,
    Thanks for the information. Your program is really sweet! Nice work!

    Could you give me an example of the syntax to send an argument to scomm. Also, how can i tell if the port select is enable or not. I would like for scomm to just send whatever i send it and not prompt to select a port.

    What lang are you programming in? VB6 or VBnet would be my guess.

    Thanks again,
    Brian
    Brian, thanks. :cheers:

    The syntax is very simple, just the program's path/name, a space, then the file to send's path/name.

    Code:
    c:\program files\scomm\scomm.exe c:\ncfiles\customer\file.ncf
    If you're always going to send from the same port, then disable "Prompt with Polling" under Options\System Settings. Doing this will launch SComm and send the file.

    I programmed it in VB6, but am considering a migration to VB.net. (So far my experience with .net has resulted in much longer load times for apps that should load very quickly.)

    If you're comfortable with computers, you can add SComm to the right mouse menu for explorer, so you can just select a file from there, right click and send it that way.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails rmb scomm.jpg  
    Matt
    San Diego, Ca

    ___ o o o_
    [l_,[_____],
    l---L - □lllllll□-
    ( )_) ( )_)--)_)

    (Note: The opinions expressed in this post are my own and are not necessarily those of CNCzone and its management)

  3. #63
    Registered
    Join Date
    May 2005
    Posts
    90
    program called ATD EDIT
    http://www.atdedit.com/
    i use it for my turrent press
    i use predator DNC for my mills and lathes

  4. #64
    Registered
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    1876
    I've changed ISPs, here is a current link for SComm setup files.

    Current version: 3.2
    Matt
    San Diego, Ca

    ___ o o o_
    [l_,[_____],
    l---L - □lllllll□-
    ( )_) ( )_)--)_)

    (Note: The opinions expressed in this post are my own and are not necessarily those of CNCzone and its management)

  5. #65
    Registered
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    9
    Matt you rock! Thanks!

  6. #66
    Registered
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    1876
    Quote Originally Posted by makrskr
    Matt you rock! Thanks!
    You're welcome.

    Let me know how it works for you. I'm always intersted in feedback, good or bad.
    Matt
    San Diego, Ca

    ___ o o o_
    [l_,[_____],
    l---L - □lllllll□-
    ( )_) ( )_)--)_)

    (Note: The opinions expressed in this post are my own and are not necessarily those of CNCzone and its management)

  7. #67
    Registered
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    2

    Scomm download

    Hi all, I would like to use scomm together with my NC program library. Could you let me know where I can download scomm now? I tried links in this thread but nothing works...
    Thanks
    Tony

  8. #68
    Registered
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    1876
    Here's a copy of SComm

    http://tinyurl.com/SCOMM
    Matt
    San Diego, Ca

    ___ o o o_
    [l_,[_____],
    l---L - □lllllll□-
    ( )_) ( )_)--)_)

    (Note: The opinions expressed in this post are my own and are not necessarily those of CNCzone and its management)

  9. #69
    Registered
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    2
    Thanks, I have download it and try to install on Win2k, but inatalator always stop on MSVBVM60.dll (7 of 7) and try to install new libraries. Then restart and after starting the instalation again, I recieve the same window and again instalation of new libs and again and again...
    I tried to take files from cab and put them into separate directory and start it but I recieved some errors and program doens't start.
    Any suggestions how to make this to run?
    Thanks
    Tony

  10. #70
    Registered
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    70

    Scomm

    Hi,
    I just installed Scomm on XP and had no incidents. The program is nicely laid out. I am interested in incorporating comm into my Autocad abased cam program at the source code level.

    If that may be possible please sen me a private message.

    Thanks,
    Jim
    Jim Short
    www.tahlinc.com

Page 6 of 6 456

Similar Threads

  1. parametric programming
    By Karl_T in forum CamSoft Products
    Replies: 21
    Last Post: 05-24-2005, 08:58 PM
  2. How to cut multiple parts (loop a program)
    By Bird_E in forum Mach Software (ArtSoft software)
    Replies: 6
    Last Post: 05-13-2005, 09:16 PM
  3. feeds and speeds program
    By Kees Soeters in forum General Metalwork Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 05-12-2005, 06:32 PM
  4. A few honest questions
    By HuFlungDung in forum CamSoft Products
    Replies: 8
    Last Post: 06-16-2004, 12:24 AM
  5. G-Code Cutter Comp Program
    By jcc3inc in forum DIY CNC Router Table Machines
    Replies: 0
    Last Post: 02-27-2004, 05:29 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •