535,658 active members*
3,769 visitors online*
Register for free
Login
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    53

    Unhappy Fanuc 11T bootup problem

    I have a Mazak SL80 with a 11Ta control. After it is turned off for a while it will boot up to the IPL screed and have a "Load File: error" just like in the picture. I have to clear all the memory including the PC parameters and reload the options and the machine will come up and run. It will run untill I turn it off for a day or two and all this will start again. Is this a problem in the Bubble Memory or the Main Board?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails LoadFiles.jpg  

  2. #2
    Registered
    Join Date
    May 2009
    Posts
    181
    what does the display show on the mainboard?

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    41
    How about your batteries?

    If it happens when it's been powered off for a while it sounds like low volts on the batteries and the memory leaking.

    If you haven't chnaged them recently it could be prime suspect, and on our 0-M they have to be changed while the machine is powered up.

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1223
    Fanuc 6,11,12 don't use battereies for main memory- bubble memory is non-volatile. It sound like a BMU going bad. Check your power supply voltages.

  5. #5
    Registered
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    12
    hello every one
    i have mori seiki 11tt lath when i have on my machine its display canot on i but its monitor is ok please tell me about this .

  6. #6
    Gold Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    6028

    BMU

    Sounds like a bubble memory board to me to. The Fanuc replacement is no longer bubble, and has a battery. The plus side is it has a lot more memory with it. Did one last year on a mill here just for the memory increase. Think it was around 1500 dollars. not too bad.

  7. #7
    Registered
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    41
    Quote Originally Posted by Khalid.Ins-Tek View Post
    hello every one
    i have mori seiki 11tt lath when i have on my machine its display canot on i but its monitor is ok please tell me about this .
    Khalid - Please make a new thread, this one is for Scottjit's problem.

  8. #8
    Registered
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    53

    Smile I will check it out.

    Quote Originally Posted by memoryman View Post
    Fanuc 6,11,12 don't use battereies for main memory- bubble memory is non-volatile. It sound like a BMU going bad. Check your power supply voltages.
    Thanks for the response. I have a extra Bubble Memory card. I will check the voltage on the Power supply also. The spindle drive is out for repair and will will compete this in about two weeks.

  9. #9
    Registered
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    53
    I changed the Bubble memory same problem. Changed the base board (Main board) and the problem went away. Thanks for all the help.

Similar Threads

  1. Fanuc Oi-TA LCD problem
    By rai in forum Fanuc
    Replies: 6
    Last Post: 01-31-2012, 01:00 PM
  2. PROBLEM ON FANUC 0GD
    By vinoth in forum Fanuc
    Replies: 0
    Last Post: 03-17-2009, 06:15 PM
  3. Fanuc new 0I problem
    By sylvain in forum European Club House
    Replies: 2
    Last Post: 12-30-2007, 06:17 PM
  4. FANUC-OM ATC Problem
    By Stebedeff in forum Fanuc
    Replies: 1
    Last Post: 07-27-2007, 04:18 PM
  5. Computer bootup hangs when connected to Breakout board
    By haysys in forum General CNC Machine Related Electronics
    Replies: 3
    Last Post: 04-08-2006, 03:55 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •